Kuntien työnantajan edustaja kommentoi väärin maksettuja palkkoja: "Tämä syö nyt osan palkitsemisrahoista pois"

Super arvioi palkkojen maksuista takautuvasti koituvan työnantajille 20 miljoonan euron maksupotin.

kunnan työntekijät
Studiovieraina neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas (vas.) Kuntatyönantajista sekä Superin puheenjohtaja Silja Paavola.
Studiovieraina neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas (vas.) Kuntatyönantajista sekä Superin puheenjohtaja Silja Paavola.Yle

Kunta-alalla etenkin varhaiskasvatuksen ja kotihoidon piirissä työskentelevistä moni on lähtenyt hakemaan palkkojaan takautuvasti kun ilmeni, että palkkoja on maksettu pitkään väärin.

Maanantaina A-studiossa vieraillut Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas kertoo väärää palkkaa saaneiden määrän yllättäneen työnantajat.

– Meidät yllätti se, että tapauksia on isoillakin työnantajilla satoja. Miksi tätä ei ole huomattu, on hyvä kysymys, ehkä koska iso ala, paljon työnantajia ja pitkä historia palkkausjärjestelmällä, hän pohti.

Suomen Lähi- ja perushoitajaliiton Superin puheenjohtaja Silja Paavola pitää ongelmana sitä, että henkilön itsensä pitää tietää, jos palkkaa on maksettu väärin.

– Työntekijä luottaa siihen, että työnantaja maksaa oikein. Vuodesta 2012 saakka palkkansa katsominen voi olla vähän hankalaa, liitossa kyselyitä on tällä hetkellä muutama sata, Paavola kertoi.

Tulevaisuudessa kun tehdään isoja muutoksia TES:een, tämän kokemuksen perusteella pystytään myös ohjeistamaan työnantajia ja työntekijöitä paremmin, Paavola uskoo.

Nybondas-Kangas näkee, että virheet saattavat olla seurausta myös siitä, että ajatukset paikallista sopimista ja TES-pohjaista sopimista ovat sekoittuneet.

Super arvioi palkkojen maksuista takautuvasti koituvan työnantajille jopa 20 miljoonan euron maksupotin.

Nybondas-Kangas tietää kulujen tuovan kuntien budjetteihin lisälovia, joihin ei ole varauduttu.

– Jos työnantaja oli vaikkapa kertapalkkoihin aikonut laittaa miljoonan, niin nyt se meneekin tänä vuonna tähän. Eli palkkausjärjestelmän kehittämisestä ja palkitsemisrahoista tämä syö osan pois ja jos on ollut jatkuvaa virhettä, tulevaisuudessa palkkaaminen on sitten hiukan hintavampaa, Nybondas-Kangas sanoi.