Eläinkodit täyttyneet kesän löytökissoista – Oulun seudulla tilanne parempi

Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Marjo Mettovaara kertoo, että kesäkissoja on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi 20 vuotta sitten.

Oulu
kissa
Susan E. Degginger / AOP

Löytöeläinkodeissa eri puolilla Suomea on paljon löytökissoja kesän jäljiltä. Varsinkin leikkaamattomien kissojen hallitsematon lisääntyminen on ongelma osassa Suomea.

Maanlaajuisesti toimiva Kisu ry:n hallituksen jäsen ja ensikotivastaava Pirjo Peltoniemen mukaan löytökissat pitävät heidätkin kiireisinä tähän aikaan vuodesta. Uusia kissoja olisi tulossa koko ajan lisää. Usein käy niin, ettei uusille kissoille ole enää tilaa.

Oulun seudulla tilanne on onneksi parempi.

Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksen vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Marjo Mettovaara kertoo, että kesäkissoja on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi 20 vuotta sitten. Hänen mukaansa nykyään puhutaan kymmenistä kesäkissoista.

– Valistus on tainnut mennyt ihmisillä perille ja kissojen leikkaukset ovat yleistyneet, Mettovaara pohtii.

Tänä vuonna Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksessä kiirettä on puolestaan pitänyt luonnonvaraisten eläinten kanssa. Kesän helteet ovat piinanneet muun muassa siilejä ja oravia, joista on tullutkin paljon ilmoituksia.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)