Wärtsilän investointiin ollaan tyytyväisiä Vaasassa

Vaskiluotoon rakentuva Wärtsilän uusi innovaatio- ja tuotantokeskus vahvistaa Vaasan seudun energiakeskittymää. Toimintojen siirtyminen avaa Vaasan keskustan alueelle uusia kehittämismahdollisuuksia.

Wärtsilä
Wärtsilän infotilaisuus Vaasassa 21. elokuuta 2018
Wärtsilä tiedotti Smart Technology Hub -suunnitelmista tiistaina VaasassaTerhi Varjonen/Yle

Vaasassa ollaan tyytyväisiä Wärtsilän ilmoitukseen Vaskiluotoon tehtävästä investoinnistä.

Wärtsilä tiedotti tiistaina, että Vaskiluotoon rakentuu vuoteen 2020 mennessä uusi Wärtsilän Smart Technology Hub -tuotantokeskus.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry ilmaisee tyytyväisyytensä Wärtsilän haluun sitoutua Vaasan seutuun.

– Tunnelmat ovat fantastiset. Tämä on huikea uutinen Vaasalle, koko Suomelle ja mielestäni Pohjois-Euroopallekin. Olemme tehneet täällä maailman parhaita energia- ja moottoriratkaisuja ja tämä tuo sen tulevaisuusnäkökulman. Tässä tullaan pitkään jatkossakin tekemään näitä, Häyry hehkuttaa.

Kaupunginjohtajan toiveissa on, että Wärtsilän investointiuutista seuraisi moni vastaava investointi jatkossa.

Kaupungin mukaan tuotantokeskus tulee vahvistamaan Vaasan ja seudun energiateknologian keskittymää. Kansainvälisen yrityksen sitoutuminen Vaasaan korostaa myös kansallisten ja kansainvälisten liikenneyhteyksien kehittämistä.

Vaasan kaupunki pitää Wärtsilän panostusta merkittävänä myös Vaasan seudun työllisyyden, kasvun, elinvoiman ja kilpailukyvyn kannalta.

– Kansainvälisen toimijan sitoutuminen seudulle tukee myös korkeakoulutuksen tärkeyttä Vaasassa. Wärtsilä ja muut energiakeskittymän toimijat tulevat tarvitsemaan yhä enemmän innovatiivisia asiantuntijoita, ja korkeakouluillamme on tässä tärkeä rooli, Tomas Häyry sanoo.

Keskusta muuttuu ja kehittyy

Wärtsilän toiminnot Vaasan keskustasta siirtyvät Vaskiluotoon keskuksen valmistuessa vuonna 2020. Myös logistiikka ja huollon verstastoiminnat Runsorista siirtyvät sinne.

Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Vesa Riihimäen mukaan Wärtsilä tulee luopumaan vanhoista toimitiloistaan keskustassa muuton myötä.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyryn mukaan toimintojen siirtyminen tarjoaa keskusta-alueen kehittämismahdollisuuksia Onkilahden läheisyydessä.

– Alueella on potentiaalia muuntautua asumisen ja palveluiden käyttöön, Häyry toteaa.

Vaskiluodossa uusi tehdas edellyttää asemakaavamuutoksia muun muassa liikennejärjestelyjen muutosten takia. Alue, jolle uusi tehdas rakentuu, on jo kaavoitettu teollisuusalueeksi.

– Käymme maankäytön suunnittelun kimppuun ja teemme alueet heille valmiiksi. Olemme jo katsoneet, että Wärtsilä pääsee nopealla aikataululla aloittamaan tätä työtä. Kun bisnes kehittyy niin nopeasti, myös kaupunkien pitää olla äärimmäisen nopeita liikkeissään, Häyry sanoo

Lisää aiheesta: Wärtsilä rakentaa uuden tuotantokeskuksen Vaasan Vaskiluotoon