Ruis ja syysvehnä hyvälaatuisia - sadot normaalia pienemmät

Maakunnassa puidaan parhaillaan muun muassa viimeisiä ruislohkoja, ja rukiin leipäviljakelpoisuus on korkea.

Joensuu
ruikiin tähkiä
Ismo Pekkarinen / AOP

Syysviljojen laatu on vaikeasta kesästä huolimatta maakunnassa hyvä.

Viimeisten ruislohkojen puinnit ovat parhaillaan käynnissä. Maakunnan rukiista arvioidaan olevan leipäviljakelpoista 80-100 prosenttia.

Myös pohjoiskarjalaisen syysvehnän laatu on mainio. Sen leipäviljakelpoisuus nousee 95 prosenttiin.

Kaurasta on puitu noin puolet, härkäpavusta yli puolet ja esimerkiksi kumina on puitu liki kokonaan. Kaikkien sadot jäävät normaalia vähäisemmiksi.

Tiedot perustuvat ProAgrian tuoreimpaan kasvutilannekatsaukseen. Sen mukaan maakunnan säilörehun määrän arvioidaan riittävän juuri täpärästi kotieläintilojen tarpeisiin.