Poliisi toteuttaa vuorokauden mittaisen nopeusvalvontamaratonin koko kalustollaan – ylinopeuksia valvotaan noin 120 kameralla ja 24 autolla

Valvontaa kohdennetaan alueille, joilla on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia, kertoo poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

liikennevalvonta
Poliisilla kädessään nopeustutka.
Tiina Jutila / Yle

Poliisi toteuttaa vuorokauden mittaisen nopeusvalvontamaratonin 22.–23.8. Valvonta alkaa keskiviikkona aamukuudelta ja päättyy torstaina aamukuudelta.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskus asettaa päälle kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat ja kaikki 24 liikuteltavaa valvonta-autoa ovat liikkeellä.

– Valvomme samanaikaisesti noin 120 kameralla, Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein sanoo tiedotteessa.

Samanaikaisesti poliisipartiot suorittavat tavanomaista nopeusvalvontaa.

Pasterstein julkisti 40 kameran paikat Twitterissä tiistaina.

Poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo, että valvontaa kohdennettaan alueille, joilla on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia.

– Valvontaa pyritään suuntaamaan myös kansalaisten poliisille antaman palautteen ja valvontapyyntöjen perusteella. Valvontapaikkoja ovat esimerkiksi koulujen alkamisen aikaan oppilaitosten ja päiväkotien lähistöt, Onninen kertoo.

Tieliikenteen nopeusrajoitusten tarkoituksena on liikenneonnettomuuksien vähentäminen ja onnettomuuksien tapahduttua niiden seurausten lieventäminen.

Poliisin mukaan aiempien valvontamaratonien aikana on todettu noin 5 000 kameranvälähdystä: vuonna 2016 yhteensä 5 290 välähdystä ja vuonna 2017 yhteensä 4 303 välähdystä.

– Poliisi toivoo, ettei tuota viimevuotistakaan rajaa rikottaisi tänä vuonna, vaan nopeudet pysyisivät maltillisina, Onninen sanoo.

Tosin huhtikuussa 2018 toteutetussa valvonnassa yli 5 100 jäi kiinni ylinopeudesta. Vuorokauden tehovalvonta oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston operaatiota.

Lue lisää:

Poliisilla käynnissä vuorokauden tehovalvonta – kohteena varsinkin onnettomuusherkät paikat

Suomalaisautoilijat näpräävät ratissa verkkopankkia, WhatsAppia, Tinderiä ja pelaavat jopa Pokémon Go -peliä

Viisikymppiset kaahaavat eniten ylinopeudella – nuoret kärähtävät puolta harvemmin

Näille automerkeille peltipoliisi välähtää useimmin: BMW, Audi ja Mercedes-Benz kärjessä