1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sähkökatkot

Muuntajan katolla työskennellyt mies loukkaantui vakavasti valokaaresta – sähköt menivät poikki 11 000 taloudelta

Sähkökatkot
voimalinja ja poutainen taivas
Verkkoyhtiöiltä aletaan vaatia kustannustehokkaita investointeja.Esko Jämsä / AOP

Vantaalla Fazerintiellä huoltomies loukkaantui vakavasti saatuaan voimakkaan sähköiskun valokaaresta. Pelastuslaitoksen mukaan mies oli tekemässä huoltotöitä muuntajan katolla. Mies sai pahoja palovammoja.

Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle ennen kello kahta iltapäivällä. Poliisin mukaan mies oli työskennellyt telineellä. Poliisi tutkii asiaa työtapaturmana ja yhdessä työsuojeluviranomaisten kanssa selvitetään, onko kyseessä inhimillinen virhe vai virhe esimerkiksi toimintatavoissa.

Tapaturman seurauksena 11 000 vantaalaistaloudelta meni 20 minuutin ajaksi sähköt, kertoo Vantaan energia. Sähköjä oli poikki esimerkiksi Vaaralan, Länsimäen ja Rajakylän kaupunginosissa.

Vantaan Energian käyttöpäällikkö Ilona Erhiö kertoo, että huoltomies oli Vantaan energian käyttämän urakoitsijan palveluksessa. Erhiön mukaan mies on sairaalassa, mutta hänellä ei toistaiseksi ollut tarkempaa tietoa miehen voinnista.

Erhiön mukaan sähkökatkos johtui siitä, että verkon suojalaitteet katkaisevat sähkönjakelun, kun verkossa on jokin vika.

– Suojalaitteet katkaisevat sähkönjakelun, kun sähkö pääsee väärään paikkaan sähköverkon rakenteista. Laitteiden tarkoitus on Erhiön mukaan suojella henkeä ja omaisuutta. Sähköjen katkeamisesta Vantaalla kertoi aiemmin Iltalehti.