Wärtsilän Vaasan tehtaalla odotukset korkealla – tieto uudesta tuotantokeskuksesta otettiin hurraten vastaan

Wärtsilä järjesti Vaasan henkilöstölle tiedotustilaisuuden iltapäivällä. Luottamusmiesten mukaan investointi on Vaasalle huippujuttu.

Wärtsilä
Havainnekuva Wärtsilän Vaasan Vaskiluotoon rakennettavasta Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksesta.
Havainnekuva Wärtsilän Vaasan Vaskiluotoon rakennettavasta Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksesta.Wärtsilä

Wärtsilä ilmoitti tänään Vaasaan tehtävästä suuresta investoinnista. Vuoden 2020 aikana on tarkoitus alkaa siirtää Wärtsilän Vaasan toimintoja uusiin toimitiloihin Vaasan Vaskiluotoon.

Yhtiön suunnitelmista ja investoinnista kerrottiin iltapäivällä myös Wärtsilän Vaasan henkilöstölle.

– Tämä oli ihan huippujuttu, iloitsee tiedotustilaisuuden jälkeen tavoitettu Wärtsilä Finland Oy:n työntekijöiden pääluottamusmies Matti Latvakoski.

– Tämähän on huippupositiivista, sanoo puolestaan Wärtsilän toimihenkilöiden pääluottamusmies Ralf Holmlund.

"Menetelmiä ja laitteita, joita ei ehkä ole edes vielä nähty tehtaalla"

Matti Latvakosken mukaan henkilöstö otti suunnitelman uusista toimitiloista vastaan positiivisella mielellä. Muutosten kerrottiin tähtäävän Wärtsilän kasvuun ja tämän kasvun myötä vaikuttavan ehkä jopa positiivisesti henkilöstön määrään.

– Tämä oli hieno uutinen Vaasan alueelle ja meidän alihankkijaketjulle. Lähdimme tyytyväisin mielin pois infosta, Latvakoski sanoo.

Ralf Holmlundin arvion mukaan toimihenkilöiden toimenkuviin ei työympäristön vaihdoksella tule todennäköisesti olemaan paljonkaan vaikutusta.

Työntekijöiden toimenkuvaan muutolla saattaa olla vaikutusta, kun yritykseen tulee uutta tekniikkaa.

– Tulee uusia menetelmiä ja laitteita, joita ei ehkä ole edes vielä nähty tehtaalla. Mutta sehän on vaan positiivista, kun saa uutta lisäkoulutusta ja pääsee uusiin haasteisiin, Holmlund sanoo.

– Ei muutosta ole huolta, päinvastoin. Se, että Vaskiluotoon muutetaan tarkoittaa uusia mahdollisuuksia ja innovaatioita ja sitä, että pystytään toteuttamaan niitä ajatuksia, suunnitelmia ja ideoita mitä on. Tämä on mahdollisuus päästä niitä toteuttamaan ja testaamaan, Holmlund sanoo.

Wärtsilällä on Vaasassa yli 2 500 toimihenkilöä ja noin 450 työntekijää.

Lisää aiheesta:

Wärtsilä rakentaa uuden tuotantokeskuksen Vaasan Vaskiluotoon

Wärtsilän investointiin ollaan tyytyväisiä Vaasassa