Kuvat: Prinsessa Estelle aloitti eskarinsa Tukholmassa

Rennosti vilkutelleen Estellen kouluksi on valittu eliittiyksityiskoulu.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saattavat tytärtään, prinsessa Estelleä kouluun prinsessan ensimmäisenä koulupäivänä. Kuva: Jessica Gow / TT / EPA

Ruotsissa prinsessa Estelle on aloittanut koulutaipaleensa tiistaina esikoululuokalla. Kuusi ja puolivuotiasta Estelleä saattoivat käsi kädessä kouluun hänen äitinsä, kruununprinsessa Victoria ja isänsä, prinssi Daniel.

Estellen kouluksi on valittu Tukholman Djurgårdenissa sijaitseva Campus Manillan yksityiskoulu, kertoi muiden muassa SVT. (siirryt toiseen palveluun)Koulussa on luokkia eskarista yhdeksänteen asti.

Estelle tapasi uudet luokkakaverinsa ja opettajansa hieman kauempana koulusta, sillä loppumatka koululle ajettiin juhlallisesti Skansen-junalla Peppi Pitkätossun tunnusmusiikin tahtiin.

Prinsessa Estelle ja hänen luokkakaverinsa matkustivat loppumatkan Campus Manillan kouluun junalla. Kuva: Jessica Gow / TT / EPA

Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) koulu on verrattaen uusi, joten kukaan kuninkaallisen perheen jäsen ei ole vielä käynyt sitä. 2013 avattua koulua käyvät monien Ruotsin elinkeinoelämän ja kulttuurin vaikuttajien lapset. Myös Estelle tapasi koulussa tuttujaan, sillä samaan aikaan koulunsa aloitti useita kuningasperheen tuttavien lapsia.

Kouluun on jonossa 8 000 lasta, ja Estelle oli yksi 48:sta koulun aloittaneesta uudesta oppilaasta.

SVT muistutti, että kruununprinsessa itse aloitti koulunsa päivälleen 34 vuotta sitten Bromman Smedslättsin koulussa.