Hyppää sisältöön

Metoo-liikkeen johtohahmo Asia Argento kiistää seksin alaikäisen kanssa

Asia Argenton mukaan hänen suhteensa Bennettiin oli useiden vuosien ajan silkkaa ystävyyttä, joka päättyi, kun Jimmy Bennett alkoi vaatia rahaa Weinstein-paljastuksen myötä.

Asia Argento Cannesin elokuvajuhlilla toukokuussa. Kuva: Ian Langsdon / EPA

Italialainen näyttelijä ja ohjaaja sekä Metoo-liikkeen johtohahmo Asia Argento kiistää olleensa seksisuhteessa alaikäisen pojan kanssa viisi vuotta sitten. Argenton mukaan syytteet ovat osa "pitkään jatkunutta vainoa".

New York Times uutisoi sunnuntaina, että Argento oli maksanut näyttelijä Jimmy Bennettille 380 000 dollaria korvauksia välikohtauksesta hotellihuoneessa Los Angelesissa 2013.

– Kiistän jyrkästi ja torjun New York Timesin artikkelissa esitetyt väitteet, Argento sanoi agenttinsa julkaisemassa lausunnossa.

– Olen syvästi järkyttynyt ja loukkaantunut siitä, että joudun lukemaan täysin valheellisia uutisia. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaista seksuaalista suhdetta Bennettin kanssa, Argento jatkoi.

"Suhde ystävyyttä"

Argenton mukaan hänen suhteensa Bennettiin oli useiden vuosien ajan silkkaa ystävyyttä. Hänen mukaansa se päättyi, kun Argento joutui julkisuuteen Weinstein-tapauksessa.

– Bennett yhtäkkiä vaati minulta erittäin suurta rahasummaa.

Argentosta tuli Metoo-liikkeen johtohahmo, kun hän syytti Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinia raiskauksesta Cannesin filmifestivaalien aikaan 1997.

Anthony Bourdain maksoi

Argenton mukaan hänen edesmennyt miesystävänsä Anthony Bourdain pelkäsi mahdollista negatiivista huomiota Weinstein-paljastuksen vuoksi.

– Päätimme suhtautua Bennettin avunpyyntöön myötätuntoisesti ja annoimme sen hänelle. Anthony henkilökohtaisesti avusti Bennettiä taloudellisesti, sillä ehdolla, että hän ei enää tunkeutuisi elämäämme, Argento kertoi.

Argento epäili Bennettin motiiviksi hänen henkilökohtaisia rahaongelmiaan ja uskoi rikkaan Bourdainin valikoituneen sopivaksi kohteeksi sen vuoksi.

Aiemmin päivällä Kaliforniassa viranomaiset ilmoittivat selvittävänsä asiaa.

Bennett esiintyi lapsinäyttelijänä Argenton elokuvassa Petollinen on ihmissydän (2004). Bennett esitti Argenton roolihahmon poikaa.

Aiheesta aiemmin:

.
.