Raahen murhista syytetty passitettiin mielentilatutkimukseen

Käräjäoikeus ottaa aikanaan tuomiolla kantaa siihen mistä rikoksista syytetyn menettelyssä on ollut kysymys.

henkirikokset
Lähikuva Ylivieska-Raahen käräjäoikeuden ovesta.
Oikeutta on käyty Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa.Katariina Poranen / Yle

Raahessa kahdesta murhasta syytetty nelikymppinen mies on määrätty mielentilatutkimukseen. Päätöksen teki Ylivieska-Raahen käräjäoikeus tiistaina.

Murhien käsittelyä jatketaan oikeudessa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen. Miehen on katsottu syyllistyneen siihen, että hän on syytteessä väitetyin tavoin useita kertoja lyönyt kahta naista teräaseella ja siten riistänyt heidän hengen.

Käräjäoikeus ottaa aikanaan tuomiolla kantaa siihen mistä rikoksista syytetyn menettelyssä on ollut kysymys.

Syytetty määrätiin edelleen pidettäväksi vangittuna. Hänet passitetaan pidettäväksi edelleen psykiatrisessa vankisairaalassa.

Miestä epäillään kahdesta murhasta ja myös tapon yrityksestä. Poliisi epäilee nelikymppisen miehen yrittäneen kuristaa naisen ulkona Raahen keskustassa viime syyskuussa muutamaa päivää ennen ensimmäistä murhaepäilyä. Tutkinnanjohtajan sijainen kertoi tiistaina, että epäilty on myöntänyt teon.

Epäilty on esitutkinnassa kertonut rikoksesta siinä määrin yksityiskohtaisia tietoja, jotka poliisin käsityksen mukaan voivat olla vain tekijän tiedossa. Uhri ja epäilty tunsivat toisensa, kertoo tutkinnanjohtaja Ilkka Piispasen tiedotteessaan.

Ylivieska-Raahen käräjillä miehelle luettiin tällä viikolla syytteet kahdesta teräaseella tehdystä murhasta. Miestä syytetään 25-vuotiaan naisen sekä oman äitinsä murhista. Nuori nainen löytyi viime syyskuussa kuolleena Raahen keskustasta ja äiti kotoaan. Syyttäjän mukaan tekojen taustalla oli vihaa ja halveksuntaa naisia kohtaan.

Hiv-positiivista miestä syytetään myös muun muassa raiskauksen yrityksistä, joita puidaan käräjillä myöhemmin.

Epäillystä tapon yrityksestä uutisoi aiemmin tiistaina MTV (siirryt toiseen palveluun).

Lue lisää: Syyttäjä: Raahen murhista syytetty halveksi ja vihasi naisia