Koulurauha julistetaan Vantaalla

Tämän vuoden teemana on vaikuttaminen kouluissa: ”Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa.”

Koulutus ja kasvatus
Koulu eri vuosikymmeninä

Alkaneelle lukuvuodelle julistetaan keskiviikkona koulurauha yhteistilaisuudessa Vantaalla. Koulurauha julistetaan varhaiskasvatukseen, esi- ja perusopetukseen sekä toisen asteen opetukseen. Varhaiskasvatus sekä toisen asteen opiskelijat ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana.

Tilaisuuteen on kutsuttu lapsia ja nuoria vantaalaisista päiväkodeista ja kouluista. Tapahtumassa luetaan vantaalaisten nuorten kirjoittama Koulurauhan julistus. Lisäksi tilaisuudessa esiintyy Kalevauva.fi, Idols-voittaja Anniina Timonen sekä Tanhupallo.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskiviikkona tapaamassa Venäjän presidentti Vladimir Putinia, mutta lähettää tapahtumaan oman videotervehdyksensä.

Vantaalaiset lapset ja nuoret ovat olleet mukana toteuttamassa tapahtumaa ja koko Koulurauha-vuotta. Tänä vuonna teemana on vaikuttaminen kouluissa: ”Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa.”

Teemalla halutaan nostaa esiin se, että miten jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa ilmapiiriin koulussa, ja miten oppilailla voisi olla enemmän vaikutusmahdollisuuksia koulussa. Kouluissa pyritään kehittämään sosiaalisia taitoja ja yhteisöllisyyttä sekä koulukiusaamisen ehkäisemistä.

Tilaisuuden järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Opetushallitus, Poliisihallitus, Suomen Vanhempainliitto ja Folkhälsan. Heidän tavoitteenaan on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen.

Tapahtumaa voi seurata suorana osoitteessa koulurauha.fi (siirryt toiseen palveluun)tai suoraan Vantaalta (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Alahärmässä vaadittiin koulurauhaa ja vastustettiin maahanmuuttoa

Laulaja Isac Elliot julisti koulurauhan: "Kiusaaminen on tosi lapsellista ja noloa"

Kouluihin toivotaan lisää työrauhaa – näin se on saatu aikaan Iittalan yhtenäiskoulussa