Hyppää sisältöön

50 000 allekirjoitusta rikki: Avohakkuiden kieltämistä valtion metsissä vaativa kansalaisaloite etenee eduskuntaan

Joukko Suomen ympäristöjärjestöjä käynnisti kansalaisaloitteen toukokuun puolivälissä.

Kansalaisaloite avohakkuiden kieltämiseksi ja lopettamiseksi valtion metsissä on kerännyt tarvittavat 50 000 allekirjoitusta, joten aloite voi edetä eduskunnan käsiteltäväksi. Aloite ylitti kannatusilmoitusten rajan keskiviikkona, kertoo Suomen luonnonsuojeluliitto.

Joukko Suomen ympäristöjärjestöjä käynnisti kansalaisaloitteen toukokuun puolivälissä. Järjestöistä ovat mukana Suomen luonnonsuojeluliiton lisäksi Greenpeace, Birdlife Suomi, Luonto-Liitto ja Natur och Miljö.

Aloitteen mukaan avohakkuista tulisi luopua, jotta muun muassa luonnon monimuotoisuus säilyisi. Avohakkuut tulisi kieltää aloitteen mukaan myös ilmastomuutoksen rajoittamiseksi ja metsien retkeily-, marjastus- ja metsästyskäytön helpottamiseksi.

Avohakkuiden tilalle aloitteessa ehdotetaan jatkuvapeitteistä metsänkasvatusta. Tällä tarkoitetaan sitä, että koko maiseman hakkauttamisen sijaan metsästä kaadetaan vain kookkaimmat puut 15–30 vuoden välein ja metsän annetaan uudistua itsekseen.

Luonnonsuojeluliiton mukaan kansalaisaloite on aikataulutettu niin, että sen käsittelee uusi, keväällä 2019 valittava eduskunta.

Lue myös:

.
.