Hyppää sisältöön

Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Koiran hyökkäys oli tappaa naisen, Suomen vaarallisimmat sillat, Kuopion turmabussin matkustaja kertoo surun hetkistä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Petteri Juuti / Yle

"Nyt kuolen", ajatteli Laura Salmela, 33, kun naapurin koira raateli hänen kasvojaan – karut tilastot paljastavat, ettei hän ole ainoa uhri

Poliisille ilmoitetaan päivittäin yli kaksi koirahyökkäystä. Vuosittainen määrä on noussut lyhyessä ajassa viidestäsadasta liki kahdeksaansataan.

Mitä tapahtui Wikileaksille? Näin vuotosivusto muuttui tutkivan journalismin sankarista Venäjän sätkynukeksi

Australialaishakkeri Julian Assangen perustama vuotosivusto on kahdentoista vuoden aikana julkaissut yli kymmenen miljoonaa asiakirjaa. Avoimuuden ja sananvapauden puolustajana esiintyvä sivusto on itse kietoutunut salamyhkäisyyden kaapuun. Nyt sitä syytetään Venäjän kätyriksi.

Pirkkolantien risteyssilta Helsingissä on yksi sadoista silloista, jotka Liikennevirasto on luokitellut huonokuntoisiksi. Kuva: Eetu Pietarinen / Yle Uutiset

Suomessa on 630 huonokuntoista siltaa – Katso Ylen siltakoneesta, kuinka moni niistä osuu sinun reiteillesi

Otetaan Suomen kartta ja merkitään siihen sillat, jotka Liikennevirasto on luokitellut huonokuntoisiksi. Kartalle ilmestyy 630 pistettä merkiksi kuntoluokkaan erittäin huono tai huono luokiteltua siltaa. Ylen hakukoneesta näet, kuinka paljon tällaisia siltoja on valitsemasi osoitteen lähistöllä.

Mariana Moralesin työpäivät ovat usein niin pitkiä, ettei hän ehdi iltaisin kuin kylvettää Bruno-poikansa, kun on jo nukkumaanmenon aika. Kuva: Laura Böök

Kuinka monta naista tarvitaan kasvattamaan yksi meksikolainen mies? Meksikossa uran hinta on äidille kova

Juristi Maria Morales paiskii usein töitä ilta yhdeksään asti. Siksi yksivuotiaan taaperon hoitamiseen tarvitaan kahdet isovanhemmat, kotiapulainen ja harvoin kotona näkyvä puoliso.

Kuva: Laura Koivunen / Yle Uutisgrafiikka

Trumpin ex-luottomies Steve Bannon myy nyt aatteita ja kampanjaosaamistaan Euroopassa – Mutta onko amerikkalaisesta kauppamiehestä eurooppalaiseksi populistiksi?

Yhdysvaltain presidentin entinen päästrategi aikoo yhdistää Euroopan kansallismieliset puolueet.

Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Kuopion turmabussin kyydissä ollut Aimo Suomela menetti tragediassa ystäviään: "Ajattelin, että tästä ei selviä"

Kuopion turmabussin kyydissä olleen 55-vuotiaan Aimo Suomelan olo on raskas ja suru suuri. Onnettomuudessa menehtyi neljä Suomelan hyvää ystävää ja aktiivista laulukerhon jäsentä. Ajatukset ovat rakkaansa menettäneiden luona.