Etelä-Ruotsin Kristianstadissa paloi yön aikana kaksi rakennusta ja useita autoja

Poliisi ei osaa vielä ottaa kantaa siihen, olivatko tulipalot tahallaan sytytettyjä.

autopalo
Ruotsin kartta, johon on merkitty Kristiansad, Malmö ja Kööpenhamina.
Kristianstad sijaitsee Etelä-Ruotsissa Skånen läänissä.Google

Kaksi rakennusta ja ainakin seitsemän autoa on palanut keskiviikon ja torstain välisen yön aikana Ruotsin Kristianstadissa, kertoo muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT (siirryt toiseen palveluun).

Ensimmäisenä pelastuslaitos hälytettiin vähän ennen puoltayötä pitseriaan Näsbyn kaupunginosaan. Pitseria sijaitsi omakotitalorakennuksessa, mutta siellä ei asunut ketään, sanoo Tommy Bengtsson poliisista.

Rakennus tuhoutui palossa täysin. Paloa sammuttamassa oli useampi yksikkö. Sen syttymissyytä ei tiedetä.

Toinen rakennuksista oli omakotitalo Tollarpin kaupunginosassa. Bengtssonin mukaan näyttäisi siltä, että palo on saanut alkunsa autotallissa ja asuntovaunussa. Myöskään Tollarpin palon syttymissyytä ei tiedetä.

Seitsemän autoa kolmella eri paikalla

Myöhemmin yöllä poliisi ja pelastuslaitos saivat ilmoituksia palavista autoista Kristianstadin keskustassa. Autoja oli yhteensä seitsemän kolmella eri paikalla. Viisi autoista oli samassa paikassa.

Syttymyssyytä ei tiedetä, mutta Bengtssonin mukaan tahallisuutta ei voida sulkea pois, vaikka palopaikat eivät sijaitse kovin lähellä toisiaan.

Kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut yön paloissa. Poliisin mukaan ei ole viitteitä siitä, että palot liittyisivät toisiinsa.

Ruotsissa on sytytetty viime aikoina paljon autoja palamaan. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä autoja poltettiin Uppsalassa, ja aiemmin tässä kuussa paloja syttyi Göteborgissa.

Aiheesta muualla:

Aftonbladet: Flera bränder i Kristianstad – hus totalskadat (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

SVT: Useita autoja ja kuorma-auto poltettiin Uppsalassa

Ruotsin pääministeri raivostui autojen polttamisesta – Katso video Göteborgin yöstä

Autot roihusivat Göteborgin lähiöissä: "Se oli organisoitua"