Omenahyveen leipominen jatkuu Kuopiossa

Yli satavuotias Antell lopettaa leipomotoimintansa tämän kuun loppuun menneessä.

Oulu
Kuuluisa omenahyve uhkaa kadota valikoimista syksyllä.
Marko Väänänen / Yle

Omenahyveen valmistusta ei jatketa Oulussa, vaan Kuopiossa. Antell ja kahvileipä- sekä konditoriatuotteisiin erikoistunut F.K.Trube Oy ovat sopineet omenahyveen valmistuksen siirtymisestä Truben leipomoon Kuopioon.

Omenahyve on alkuperäisellä reseptillä marenkikuoreen leivottu omenakakku, jonka päälle valellaan runsaasti vaniljakastiketta. Sen valmistamisen jatkuminen on herättänyt keskustelua ainakin oululaisten keskuudessa.

Yli satavuotias Antell lopettaa tappiollisen leipomotoimintansa tämän kuun loppuun menneessä ja keskittyy jatkossa ravintola- ja kahvilatoimintaan. Antellilla on valtakunnallisesti noin sata henkilöstöravintolaa ja useita kahviloita. Antell irtisanoo noin 100 työntekijää.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)