Sotkamolaislähtöisen aktiviteettipuiston laajeneminen jatkuu Kiinassa ja Ruotsissa

SuperPark-aktiviteettipuistot löytyvät nyt myös Ruotsin Uppsalasta ja Kiinan Suzhousta. Puistot tavoittelevat erityisesti perheitä viettämään yhteistä aikaa.

Sotkamo
Mies ajaa polkuautolla aktiviteettipuistossa.
Superparkin toimitusjohtajan Juha Tanskasen mukaan nyt tehdyt laajennukset ovat vasta alkua kansainvälistymiselle.Tiia Korhonen / Yle

Aktiviteettipuisto SuperPark on avannut uudet puistot Kiinassa ja Ruotsissa. Uppsalaan ja Suzhouhun laajentuneet aktiviteettipuistot ovat SuperParkin kansainvälistyvää jatkumoa joulukuussa 2017 avatulle Hongkongin puistolle.

– Hongkongin merkittävä onnistuminen antoi luottoa siihen, että konseptimme toimii kansainvälisesti, sanoo SuperPark-konsernin kehitysjohtaja Taneli Sutinen.

– Nyt kartutamme kokemuksia Ruotsista ja Kiinasta, mutta tähän mennessä voi sanoa, että isosti tehty työ on kannattanut, sanoo Sutinen.

Aktiviteettipuistot eivät toimi samalla mallilla jokaisessa maassa, vaan kulttuurierot pitää huomioida paikallista apua käyttäen. Yksi asia on silti yhteinen kaikkialla.

– Perheiden yhteinen ajankäyttö on globaali ilmiö. Tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan puistoissamme, koska monissa kaupungeissa esimerkiksi ulkoilualueet ovat vähissä, kertoo Taneli Sutinen.

SuperParkin toimitusjohtaja Juha Tanskanen kuvailee yhtiön tiedotteessa kansainvälistymisen kiihtyvän entisestään. Yrityksen tavoitteena on 15 puistoa ympäri maailmaa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus