Teinipojat varastivat Vieremän kunnan pakettiauton – auto pyörähti katon kautta ympäri ojaan

Pakettiauto vaurioitui ulosajossa ja pojat loukkaantuivat lievästi.

Vieremä
poliisi kuvitus
Tiina Jutila / Yle

Vieremällä 14- ja 15-vuotiaat pojat varastivat kunnan omistaman pakettiauton keskiviikkona puolenpäivän aikaan, poliisi tiedottaa. Pakettiauto ajettin ulos tieltä Kauppilanmäentiellä noin 15 minuuttia myöhemmin.

Tapahtumapaikalle mennyt poliisipartio löysi ojaan ajetun pakettiauton läheisyydestä 14-vuotiaan kiuruvetisen ja 15-vuotiaan vieremäläisen pojan.

Puhuttelussa 14-vuotias poika kertoi olleensa pakettiauton kuljettajana. Tutkinnassa selvisi, että pakettiauto oli tullut Vieremän keskustan suunnasta ja ajautunut vastakkaisen ajokaistan yli ojaan ja kääntynyt loppujen lopuksi katon kautta ympäri.

Ajoneuvo vaurioitui kauttaaltaan ulosajossa. Kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat lievästi. Heidät toimitettiin tarkastukseen Iisalmen sairaalaan.

Poliisin mukaan Vieremän kunnan työntekijät olivat olleet liikkeellä pakettiautolla ennen varkautta. Auto oli ollut hetkellisesti pysäköitynä Malilantielle, sitä ei ollut lukittu ja sen virta-avaimet olivat olleet paikoillaan.

Ajelua ruohonleikkureilla

Samassa yhteydessä selvisi, että pakettiauton ottaneet pojat olivat aikaisemmin päivällä ottaneet luvatta käyttöönsä Vieremän hautausmaalta päältä ajettavat ruohonleikkurit. Pojat olivat ajaneet Vieremän kiinteistöhuollon omistamilla ruohonleikkureilla jonkin matkaa hautausmaan lähettyvillä.

Toinen ruohonleikkuri oli ajettu lopuksi ojaan, josta oli aiheutunut sille vaurioita.

Poliisi tutkii tapahtunutta 14-vuotiaan osalta moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Tapausta tutkitaan 15-vuotiaan osalta moottorikulkuneuvon käyttövarkautena.

Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin.

Rikoksista epäiltyjen kuulustelut aloitetaan torstain aikana.