Lapualla yritetään järjestää koululaisille iltapäivätoimintaa syyskuun puolivälistä alkaen – asiasta päätetään maanantaina

Nykytilanne on harmillinen perhekoon kaupungiksi itseään kutsuvalle Lapualle, sanoo kaupungin sivistysjohtaja. Asiaa on kuitenkin yritetty hoitaa ripeästi kuntoon.

Aamu- ja iltapäiväkerhot
tytöt reput selässä
Henrietta Hassinen / Yle

Lapualla pyritään järjestämään lasten iltapäivätoiminta kunnallisesti viimeistään syyskuun puolivälistä alkaen. Toimintaa järjesti aiemmin yksityinen yrittäjä, joka ilmoitti heinäkuun lopulla lopettavansa. Tällä hetkellä Lapualla ei ole tarjolla iltapäivätoimintaa ykkös- ja kakkosluokkalaisille.

Asiaa on yritetty hoitaa kunnassa ripeästi, kertoo sivistysjohtaja Mika Kamunen.

– Kova vauhti on ollut päällä. Asiaa ryhdyttiin hoitamaan 6. elokuuta ja reilussa kahdessa viikossa asia on saatu käsiteltyä kaupunginhallituksessa, Kamunen sanoo.

Päätöksen toiminnan järjestämisestä tekee Lapuan kaupunginvaltuusto maanantaina. Toimintaa varten tarvitaan 39 000 euron lisämääräraha. Päätös järjestämisestä koskisi toistaiseksi pelkästään syyslukukautta.

– Marras-joulukuussa kartoitetaan, mikä on tarve keväälle.

Kamusen mukaan toimintaa varten täytyy mahdollisesti palkata arviolta 1–2 uutta työntekijää. Osalla kouluista toiminta voisi järjestyä esimerkiksi nykyisten koulunkäynninohjaajien vetämänä.

Kamunen katsoo, että vaikka toimintaa varten tarvitaan lisämääräraha, kaupungissa on tahtotila järjestää asia mahdollisimman nopeasti.

– Kyllä siellä osalla vanhemmista on ollut haastava tilanne. Sen ymmärtää, että on huolta siitä, miten se ykkös- tai kakkosluokkalainen kotona pärjäilee, Kamunen sanoo.

– Lapua on profiloitunut perhekoon kaupungiksi, niin kyllä tämä on ollut harmillinen asia. Puheissa on tullut vastaan, että kyllä Lapualla pitää tämä asia järjestää jollain tavalla.