1. yle.fi
  2. Uutiset

Euralaiset saavat laskujen sijaan karhukirjeitä perintätoimistoilta – Postille sataa asiakaspalautetta, vaikka ongelma on kilpailijan

Eurassa on ollut postinjakeluongelmia, joiden takia ihmisille on tullut alkuperäisten laskujen sijaan suoraan karhukirjeitä perintätoimistoilta. Jakelusta vastaava Alma Manu on tietoinen ongelmasta.

Posti- ja kuriiritoiminta
Postinjakaja ja postilaatikko.
Yle

Eurassa asuville on tullut kesän aikana ikäviä yllätyksiä, kun tavallisten laskujen sijaan postilaatikkoon on kolahtanut suoraan perintäkirje.

Näin on käynyt muun muassa euralaiselle Mikko Virralle. Hän sai perintätoimistolta kirjeen, jonka mukaan perheen vakuutuslasku on jäänyt maksamatta.

– Emme olleet saaneet yhtään laskua ennen perintätoimiston kirjettä, joten menimme käymään paikallisen Lähi-Tapiolan konttorilla, Mikko Virta kertoo.

Vakuutusyhtiön työntekijä näki melkein heti, minkä takia Virrat ovat tulleet paikalle.

– Työntekijä soitti perintätoimistoon ja aloitti puhelun sanomalla, että täällä olisi taas tällainen tapaus.

Maksamattomia laskuja löytyi lisää

Kävi ilmi, että vakuutusyhtiö oli lähettänyt sekä alkuperäisen laskun että muistutuksen. Tämän jälkeen asia on siirtynyt perintätoimistolle. Vasta perintätoimiston lasku löysi perille.

Lähi-Tapiolan laskut jakelee Alma Manu, perintätoimiston laskut taas Posti.

– Meille tulostettiin uusi lasku. Samalla näppärä työntekijä sanoi, että katsotaanpas teidän muutkin laskunne nyt kun olette tässä paikalla, Mikko Virta kertoo.

Tuloksena oli toinen ikävä yllätys: kaksi maksamatonta laskua lisää.

– Maksoimme kaikki avoimet laskut, mutta perintätoimistoon ehtinyt lasku oli jo aiheuttanut sen, että meille on nyt merkitty Lähi-Tapiolan tietoihimme maksuhäiriö. Tämän takia vaimoni ei voinut esimerkiksi varata Lähi-Tapiolan terveyspalvelun kautta lääkäriaikaa, Mikko Virta harmittelee.

Posti saa palautetta päivittäin

Mikko Virta otti ensimmäisenä yhteyttä Postiin. Postin asiakaspalvelusta kuitenkin ilmoitettiin, että Lähi-Tapiolan laskut jakaa kilpaileva yritys, Alma Manu.

– Saamme päivittäin palautetta, ettei laskuja tule perille. Moni ei edes tiedä, että Posti ei ole ainoa jakelua hoitava yritys, kertoo jakelupäällikkö Pertti Peltola.

Rauman, Forssan ja Salon seutujen jakelusta vastaava Peltola kertoo, että ongelmia on esiintynyt Eurassa asuvilla, joiden postinumero on 27510.

– Yhdellä asiakkaalla jäi Satakunnan Kansa tulematta. Kun hän soitti lehden asiakaspalveluun, selvisi, ettei laskua ollut maksettu ja lehden tilaus oli katkaistu.

Alma Manu ja Satakunnan Kansa kuuluvat samaan Alma Media -konserniin.

Alma Manu ei kommentoi

Alma Manun kehityspäällikkö Hanne Aalto on tietoinen Euran alueen jakeluongelmista, mutta ei halua kommentoida asiaa.

– Asia on selvityksessä tällä hetkellä, muuta en voi tässä vaiheessa kommentoida.

Mikko Virta kertoo olleensa yhteydessä myös Alma Manun asiakaspalveluun, muttei ole päässyt läpi palvelun ruuhkautumisen takia.

– Puhelu ei etene nauhoitetta pidemmälle. Seuraavaksi pitää varmaan laittaa sähköpostia asiasta.

Lue seuraavaksi