Hyppää sisältöön

Poliisi varoittaa mustalla Audilla liikkuvista huijareista: Helsingissä esittäytyivät Nordean edustajiksi, Kuopiossa Lidlin myyjiksi

Huijausyrityksen kohteeksi joutuneen tulee heti soittaa hätäkeskukseen ja pyrkiä ottamaan rekisterinumero muistiin, poliisi ohjeistaa.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Poliisi varoittaa mustalla Audilla ympäri Suomea liikkuvista huijareista. Poliisin tietoon on tullut rekisterinumeron perusteella samaan autoon liittyviä huijausyrityksiä ainakin Helsingistä, Lapinlahdelta, Iisalmesta ja Kuopiosta, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen komisario Jari Uusitalo.

Hän kertoo, että Helsingissä ilmi tulleessa tapauksessa miehet olivat esittäytyneet Nordean edustajiksi ja yrittäneet kalastella pankkitietoja.

Poliisille ilmoitettiin tänään torstaina Kuopion Petosella mustalla autolla liikkuneista kahdesta miehestä, jotka olivat kertoneet olevansa Lidlin myyjiä. He olivat tarjonneet kaupasta tulleelle vanhukselle kuljetuspalvelua ja kyselleet, millä tavalla ostokset oli ostettu ja minkä pankin asiakas henkilö oli.

– Ottakaa tällaisessa tilanteessa rekisterinumero ylös ja soittakaa heti hätäkeskukseen, Uusitalo ohjeistaa.

Poliisi kävi ilmoituksen jälkeen Petosella etsimässä autoa, mutta huijarikaksikkoa ei tavoitettu.