EK: Yrityksillä on yllättävän usein vaikeuksia löytää työntekijöitä

Elinkeinoelämän keskusliiton yrityskyselyn mukaan lähes 70 prosentilla yrityksistä on rekrytointivaikeuksia, eikä ongelma koske vain nopean kasvun yhtiöitä.

työvoimapula
Tanita Miettinen hitsaamassa.
Rekrytointivaikeuksia on esimerkiksi metallialalla.Matti Myller / Yle

Lähes 70 prosenttia yrityksistä kohtaa rekrytointivaikeuksia, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton yrityskyselystä.

26 prosentilla yrityksistä on huomattavia vaikeuksia löytää henkilöstöä ja lisäksi yli 40 prosentilla on jonkinasteisia rekrytointivaikeuksia.

Osaajapula ei kyselyn tulosten mukaan rajoitu enää pelkästään nopean kasvun yrityksiin. Merkittävät rekrytointivaikeudet ovat jopa yleisempiä aseman säilyttämiseen tai kohtalaiseen kasvuun tähtäävissä yrityksissä.

– Ilmiö kärjistyy asemansa jo vakiinnuttaneissa pitkän linjan pk-yrityksissä, jotka muodostavat elinkeinotoiminnan kivijalan eri puolilla Suomea, todetaan EK:n tiedotteessa.

EK:n mukaan pula osaavasta työvoimasta on ollut tiedossa, mutta se on osoittautunut yllättävän laajaksi ongelmaksi.

Merkittävimpänä osaajapulan syynä mainittiin työnhakijoiden puutteellinen ammattitaito. Usein tarjolla olevien työntekijöiden koulutus ei vastaa yritysten tarpeisiin. Jotkut yritykset mainitsivat ongelmaksi myös kannustinloukut, joiden takia työnhakijan ei kannata ottaa työtä vastaan.

Tulokset koskevat sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä että suuryrityksiä. Kyselyyn vastasi touko- ja kesäkuussa yhteensä noin 550 yritysjohtajaa ja yrittäjää.