Kilta Henkilöstöpalvelun johtaja Kirsi Naamanka: Pulaa on kaikenlaisesta työvoimasta ja työtä siirtyy Suomen ulkopuolelle

Metallialan yrityksillä on vaikeuksia saada töihin harjoittelijoita koulutettavaksi.

työvoimapula
Työvoimapula koettelee yrityksiä
Työvoimapula koettelee yrityksiä

Lahtelaisen Kilta Henkilöstöpalvelun johtajan Kirsi Naamangan mukaan Suomessa on tällä hetkellä pulaa kaikenlaisesta työvoimasta. Yritykset etsivät tekijöitä ensisijaisesti Suomesta, mutta työtä siirtyy työvoimapulan takia myös Suomen ulkopuolelle. Naamanka kommentoi EK:n pahenevasta työvoimapulasta kertovaa kyselytutkimusta perjantaina Ylen aamu-tv:ssä.

– Tiedän, että monissa yrityksissä on yritetty houkutella eläköityneitä työntekijöitä takaisin töihin, mutta valitettavasti tilauksilla on yleensä kiire ja sitten ostetaan alihankintana ulkomailta eli työt siirtyvät Suomen ulkopuolelle, Naamanka sanoo.

Naamangan mukaan työvoimapulan takana ovat vääränlaisen koulutuksen lisäksi kannustinloukut, jotka estävät työvoiman saamista.

– Asiakkaat ovat kertoneet, että isot metallialan yritykset eivät saa edes harjoittelijoita tällä hetkellä eli ei löydy edes materiaalia, mistä kouluttaa työvoimaa, Naamanka sanoo.

EK:n pk-johtajan Jouni Hakalan mukaan Suomen olisi luovuttava tarveharkinnasta, joka vaikeuttaa ulkomaisten osaajien palkkaamista Suomeen. Se olisi nopeasti osaajapulaa helpottava toimenpide.

– Meillä on sisäänrakennettu ongelma, joka estää ulkomaalaisten tuloa vastaamaan yritysten täsmätarpeisiin. Tämä korostuu high tech -aloilla kuten koodareissa mutta myös muilla aloilla, Hakala sanoo.