Hyppää sisältöön

Roskaaminen yleistynyt kansallispuistoissa

Kansallispuistojen suosio on kasvanut tasaisesti, mikä on tuonut mukanaan lieveilmiöitä.

Kuva: Tenho Tornberg / Yle

Luontomatkailijoiden tietämättömyys ja erätaitojen puutteellisuus näkyy kansallispuistoissa. Kansallispuistojen suosio on kasvanut tasaisesti, mikä on tuonut mukanaan lieveilmiöitä. Esimerkiksi roskaaminen ja koirien pitäminen irrallaan on yleistynyt.

– Koira on luonnon eläimille, varsinkin maassa pesiville linnuille, aina peto riistavietistä ja koiran koosta huolimatta. Aika usein sitten tapaa irrallaan juoksevia koiria kansallispuistossa ja koirat täytyy pitää kytkettynä. Koirat ovat tervetulleita omistajansa mukana kansallispuistoihin retkeilemään, mutta tosissaan hihnassa, opastaa tiedottaja Tiina Hakkarainen Metsähallituksesta.

Kansallispuistojen viralliset kävijätilastot julkaistaan ensi syyskuun puolivälissä. Kansallispuistot houkuttelevat uusia kävijöitä yhdistämällä kulttuuria ja luontomatkailua.

Tulevana viikonloppuna (25.-26.8.2018) Keski-Suomen kansallispuistoissa järjestetään monta isoa yleisötapahtumaa. Isojärven kansallispuistossa Kuhmoisissa järjestetään lauantaina kulttuuriesityksiä stand upista sirkustaiteeseen.

Ylen Mennään metsään -polkujuoksutapahtuma puolestaan vierailee lauantaina Pyhä-Häkissä Saarijärvellä ja jatkaa sunnuntaina Etelä-Konneveden kansallispuistoon, jossa on myös teatteriesitys.