Nurmeksen kesäkuinen ammuskelu aiheutti sivullisille vakavan vaaratilanteen – yksi laukauksista läpi kerrostalon asunnon ovesta

Poliisin mukaan Nurmeksessa asuvat veljekset yrittivät tappaa paikkakuntalaisen miehen ampumalla tätä kohti kerrostalon pihalla ja rappukäytävässä.

Nurmes
poliisi kuvitus
Tiina Jutila / Yle

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Nurmeksessa kesäkuun puolivälissä tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta.

Nurmeksessa asuvia, 28- ja 37-vuotiaita veljeksiä epäillään muun muassa murhan yrityksestä, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisin mukaan veljekset olivat viikonlopun alla riitantuneet 51-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen kanssa ja käyneet lauantaina uhkailemassa häntä kerrostalon pihalla.

Seuraavana päivänä uhkailut olivat kärjistyneet teoiksi. Alkuillasta veljekset olivat palanneet kerrostalon pihalle, mutta poistuneet, kun paikalle oli hälyytetty poliisi. Tuntia myöhemmin veljekset olivat palanneet aseistautuneina.

Toinen veljeksistä oli ampunut 51-vuotiasta miestä kohti käsiaseella kerrostalon pihalla ja rappukäytävässä. Mies sekä paikalla olleet miehen alle 15-vuotias poika ja sisko pakenivat rappukäytävästä asuntoon.

Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa, mutta osa laukauksista oli mennyt talossa asuvan sivullisen oven läpi.

Poliisi otti veljekset myöhemmin kiinni Rautavaaralta.

Poliisi kertoo, että tapauksen selvittämistä helpotti kaksi tapahtumasta kuvattua videotallennetta. Näistä toisen oli kuvannut asuntoon paennut poika.

Poliisin mukaan tekoa on tutkittu murhan yrityksenä, sillä teko on ollut harkittu ja aiheuttanut vakavaa yleistä vaaraa.

Tapaus etenee nyt syyteharkintaan. Mahdolliset syytteet on nostettava elokuun 30. päivään mennessä.