Puolustusministeri Niinistön kasvisruokakommentit nousivat Ruotsin television kärkiuutisten joukkoon

Niinistö Lännen Medialle: Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla.

Jussi Niinistö
Jussi Niinistö
Jussi NiinistöJarno Kuusinen / AOP

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) kasvisruokapuheet ovat nousseet otsikoihin myös Ruotsissa. Ruotsin televisio SVT nosti Niinistön kritiikin aamun sähkeuutislähetykseen (siirryt toiseen palveluun) sekä verkkosivujensa (siirryt toiseen palveluun) kärkiuutisten joukkoon.

Lännen Media kertoi aamulla (siirryt toiseen palveluun), että Puolustusvoimien uusi kasvisruokalinjaus tuli yllätyksenä Niinistölle. Tämä kertoi pyytävänsä Puolustusvoimilta selvityksen asiasta.

Ministeri myös tähdensi, että varusmiehille teetetyn kyselyn mukaan vain puoli prosenttia kannattaa kasvisruokaa.

– Näiden lukujen valossa tällainen pakkosyöttäminen vaikuttaa ideologiselta valinnalta. Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla.

Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, että syksystä lähtien armeijassa on joka viikko kasvisruokapäivä. Asiasta kertoi Puolustusvoimien ruokahuollon palvelupäällikkö Eija Pulkki.

Viikossa on kahdella aterialla tarjolla pelkkää kasvisruokaa, mutta samana päivänä kasvisruokaa ei ole sekä lounaalla että päivällisellä. Ruokahuollosta vastaavan Leijona Cateringin mukaan syynä muutokseen on kasvisruoan terveellisyys ja lihantuotannon vaikutukset ilmastonmuutokseen.

Lue myös:

Puolustusministeri kimpaantui armeijan kasvislinjasta: "Ideologista pakkotuputusta ei tarvita" – Pyytää kasvisruoasta selvityksen

Armeija lisää kasvisruokia ja puolustusministeri vaatii selvitystä – Väitöskirja paljastaa, millaisella ruualla sota-aikana oikeasti sodittiin

Armeijaan tulee pakollinen kasvisruokapäivä joka viikko – syynä terveellisyys ja ilmastonmuutos