Hyppää sisältöön

Bussi syöksyi sillalta rautatielle Viitostiellä Kuopiossa, kyydissä eläkeläisiä, poliisi vahvistaa neljän kuolleen

Suuronnettomuudessa on kuollut neljä ihmistä. 19 loukkaantunutta on kuljetettu sairaalaan.

Näkymä onnettomuuspaikalle.

Bussi on syöksynyt sillalta junaradalle Viitostien Leväsen rampilta Kuopiossa. Onnettomuus tapahtui hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Poliisin mukaan onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan 20 matkustajaa, joista neljä on kuollut. Kuopion yliopistolliseen sairaalaan on kuljetettu 19 loukkaantunutta. Kolmen loukkaantuneen tila on vakava, lievemmin loukkaantuneita on kuusi ja sairaalaan tarkastettavaksi vietyjä on 9.

Myös linja-auton kuljettaja loukkaantui turmassa.

Aiemman tiedon mukaan kaikki linja-autossa olleet olisivat olleet Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. STT:n viimeisten tietojen mukaan näin ei kuitenkaan ole.

STT:n mukaan Kuopion turmabussin matkustajat olivat suomalaisia Ruotsissa asuvia karaokeharrastajia. Onnettomuusbussissa ollut henkilö kertoo STT:lle, että ryhmä oli lähtenyt perjantaina aamulla Kalixista Pohjois-Ruotsista kohti Kuopion Rauhalahtea laulamaan karaokea.

Bussi törmäsi liittymässä viiteen henkilöautoon. Poliisin mukaan ihmisiä loukkaantui bussissa loukkaantuneiden lisäksi kolmessa henkilöautossa.

Pelastajia onnettomuuspaikalla.
Videokuva näyttää Kuopion bussiturman onnettomuuspaikan.

Kemin liikenteen tilausliikenteessä ollut linja-auto on poliisin mukaan ollut menossa etelän suuntaan. Auto suistui liittymästä kulkusuunnassaan oikealle ja päätyi kyljelleen junaradalle.

Onnettomuus johtui ilmeisesti bussiin tulleesta teknisestä viasta. Linja-auton kuljettaja on kertonut poliisille, että bussin jarrut eivät toimineet liittymässä ja hän menetti auton hallinnan.

Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

– Pohjoisesta etelään menossa oleva bussi nousi ylös rampille Leväsen kohdalla, kertoo silminnäkijä.

Silminnäkijän mukaan linja-auto tuli todella kovaa vauhtia. Henkilö kuvaili, että se tuli kahdella renkaalla. Se ei jatkanut matkaansa moottoritielle takaisin, vaan törmäsi valoissa oleviin autoihin ja siitä suoraan kaiteen läpi alas rautatiekiskoille.

Sillan kaide, josta bussi meni läpi junaradalle. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tehtiin onnettomuuden takia suuronnettomuushälytys, viestintäjohtaja Varpu Puskala kertoi.

– Täällä olevat työvuorot jatkavat työtään niin kauan kuin tarvitsee. Leikkaussalivarustukset ovat täysillä valmiina ottamaan potilaita vastaan, samoin teho-osasto.

Raivaustyöt onnettomuuspaikalla ovat edenneet niin, että tieliikenne saatiin palaamaan normaaliksi noin kello 18.

Rataliikennekeskus tiedotti perjantai-iltana, että junaliikenne on edelleen keskeytettynä Suonenjoen ja Kuopion välisellä rataosalla. Korjausarvion mukaan rata saadaan auki junaliikenteelle lauantaina aamupäivän aikana

STT:n mukaan Kuopion turmabussi pyritään nostamaan yön aikana ylös. Onnettomuustutkintakeskus vie bussin noston jälkeen suojaan tutkintaa varten.

Artikkelin otsikkoa muokattu 24.8.18 kello 23.24: Otsikossa kerrottiin, että kaikki linja-auton kyydissä olleet olivat eläkeläisiä. STT:n viimeisten tietojen mukaan näin ei kuitenkaan ole.

Onnettomuus tapahtui Kolmisopentiellä Leväsen liittymässä. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Lähetä Ylelle uutiskuva tai -video tai kerro kokemuksistasi