Virastot halutaan keskittää samaan kiinteistöön Kemijärvellä – poliisi ja ulosotto muuttaisivat

Valtionhallintoa on muuttanut Rovaniemelle ja vanhaa virastotaloa ei enää tarvita. Remonttia siihen on tehty kuitenkin vielä viime vuonna.

kiinteistöt
Kemijärven uusi virastotalo remontissa.
Niin sanottu uusi virastotalo on huputettu remonttia varten Kemijärvellä. Korjaukset osuivat syksyyn kilpailutusten vuoksi.Jorma Korhonen

Senaatti-kiinteistöt haluaa Kemijärven vanhan virastotalon tyhjäksi, vaikka kiinteistön kunnostamiseen on satsattu vielä viime vuosina. Poliisi ja ulosottovirasto halutaan siirtää uudempaan osaan.

Nyt odotellaan, liikeneekö Poliisihallitukselta rahoitusta.

– Olemme jo tehneet hankesuunnittelua. Jos poliisi saa kehykseen rahaa muutosinvestointiin, keskitämme kaikki uudelle puolelle, Senaatti-kiinteistöjen Pohjois-Suomen rakennuttajapäällikkö Marita Rovamo sanoo.

Uuden virastotalon vesikattoa ja ikkunoita korjataan parhaillaan. Remontti on tarkoitus saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Nyt vuonna 1991 rakennetussa niin sanotussa uudessa virastotalossa on muun muassa verotoimisto.

Myynnissä vuodesta 2011 lähtien

Kahta rakennusta ei enää tarvita, kun valtion palvelutkin ovat supistuneet Kemijärveltä. Lähimmät virastot saattavat olla nyt Rovaniemellä.

– Päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, ettei sinne ryhdytä tekemään isompia korjauksia vaan keskitytään toisen korjaukseen. Näin säätetään valtion rahaa, Rovamo pohtii.

Vanhan virastotalon viimeisin ilmanvaihtoremontti on tehty viime vuonna. Peruskorjaus siihen tehtiin vuonna 2006.

Senaatti-kiinteistöt on yrittänyt myydä 1970-luvulla rakennettua virastotaloa jo vuosia. Nyt aktiivinen markkinointi on tauolla.

Senaatti-kiinteistöistä ei vielä pystytä kertomaan, milloin vanhan virastotalon myynti taas aloitetaan.