Hyppää sisältöön

Turmabussin kyydissä Pohjois-Ruotsissa asuvia suomalaisia – Kuopiossa sillalta pudonnut bussi oli Kemin Liikenteen tilausajossa

Kuopiossa linja-auto on syöksynyt sillalta junaradalla. Onnettomuudessa on kuollut useita. Tilausajon ryhmä on lähtenyt liikkeelle Meri-Lapista.

Onnettomuus johtuu ilmeisesti bussiin tulleesta teknisestä viasta. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Bussi on syöksynyt sillalta junaradalle Viitostiellä Kuopiossa, kerrotaan Pohjois-Savon pelastuslaitokselta. Yle seuraa onnettomuutta, artikkelin voit lukea täältä. Linja-auto oli tilausliikenteessä. Poliisin mukaan onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan 20 matkustajaa, joista neljä on kuollut ja kaksi loukkaantunut vakavasti.

Poliisin mukaan onnettomuudessa on kuollut neljä ja kaksi loukkaantunut vakavasti. Kemin Liikenteen bussi on ollut tilausajossa. Ryhmä on lähtenyt liikkeelle Meri-Lapista. HS:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan linja-autossa oli kyydissä aikuisia, yli 50-vuotiaita.

Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Kemin Liikenteestä kerrotaan, että linja-auto ei ole kovin vanha. Onnettomuus johtuu ilmeisesti siitä, että bussiin on tullut tekninen vika. Onnettomuus on tapahtunut hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan on kuljetettu 19 loukkaantunutta. Kolmen loukkaantuneen tila on vakava.

Sairaalan omaisten tiedustelunumero on 017 172000.

25.8.2018 kello 9:44 juttuun korjattu bussissa olleen merilappilaisten sijaan Pohjois-Ruotsissa asuvia suomalaisia.

Onnettomuus tapahtui Kolmisopentiellä Leväsen liittymässä. Kuva: Yle Uutisgrafiikka