Tämän tiedämme Kuopion bussiturmasta nyt – syynä ilmeisesti tekninen vika

Turmassa oli mukana viisi henkilöautoa.

Kuopion bussiturma
Autoja ja pelastusajoneuvo.
Poliisin mukaan kolarissa on ollut mukana myös viisi henkilöautoa.Timo Hartikainen / Lehtikuva

Bussi on syöksynyt sillalta junaradalle Viitostien Leväsen rampilta Kuopiossa. Onnettomuus tapahtui hieman ennen kello kolmea iltapäivällä. Yle seuraa tilannetta tässä artikkelissa.

Tämä turmasta tiedetään tällä hetkellä:

– Onnettomuus tapahtui Kolmisopentiellä Leväsen liittymän 67 alueella, kun pohjoisen suunnasta tullut linja-auto putosi kiskoille.

– Poliisin mukaan onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan 20 matkustajaa, joista neljä on kuollut. kolmen loukkaantuneen tila on vakava, lievemmin loukkaantuneita on kuusi ja sairaalaan tarkastettavaksi vietyjä on 9. Myös linja-auton kuljettaja loukkaantui turmassa.

– Bussi törmäsi liittymässä viiteen henkilöautoon. Poliisin mukaan ihmisiä loukkaantui bussissa loukkaantuneiden lisäksi kolmessa henkilöautossa.

– Kuopion yliopistollisessa sairaalassa tehtiin suuronnettomuushälytys.

– Kaikki linja-autossa olleet olivat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. He olivat matkalla Kuopioon. Ryhmä oli lähtenyt liikkeelle Meri-Lapista.

– Bussi on ollut menossa etelän suuntaan. Onnettomuus johtuu ilmeisesti siitä, että bussiin on tullut tekninen vika. Poliisin puhuttama kuljettaja olisi kertonut jarruongelmista juuri ennen turmaa.

– Poliisin mukaan bussiturman raivaustyöt ovat edenneet ja tieliikenne sujuu normaalisti.

– Rataliikennekeskus tiedotti perjantai-iltana, että junaliikenne on edelleen keskeytettynä Suonenjoen ja Kuopion välisellä rataosalla. Korjausarvion mukaan rata saadaan auki junaliikenteelle lauantaina aamupäivän aikana

– STT:n mukaan Kuopion turmabussi pyritään nostamaan yön aikana ylös. Onnettomuustutkintakeskus vie bussin noston jälkeen suojaan tutkintaa varten.

Juttua muokattu uuden tiedon perusteella 24.8.18 kello 20.48: Vakavasti loukkaantuneiden ihmisten määrä korjattu neljästä kolmeksi.