Punainen Risti avasi henkisen tuen pisteen Kuopion bussiturman johdosta

Koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat keskusteluapua Puijonkatu 9:ssä perjantaina ja lauantaina.

Kuopion bussiturma
Poliiseja onnettomuuspaikalla.
Timo Hartikainen / Lehtikuva

Suomen Punainen Risti on perustanut Kuopion keskustaan henkisen tuen pisteen. Koulutetut vapaaehtoiset tarjoavat pisteessä keskusteluapua Kuopion bussionnettomuuden järkyttämille ihmisille. Piste toimii osoitteessa Puijonkatu 9 perjantaina kello 21 saakka ja lauantaina 9–21.

Henkisen tuen piste on avoin kaikille, jotka kokevat tarvetta keskustella onnettomuuden herättämistä ajatuksista ja tunteista, Punaisesta Rististä kerrotaan. Pisteellä toimivat koulutetut henkisen tuen vapaaehtoiset ohjaavat ihmisiä tarvittaessa jatkoavun piiriin.

Kuopion yliopistollinen sairaala on järjestänyt kriisiapua loukkaantuneiden omaisille yhteistyössä Kuopion kaupungin ja kirkon henkisen huollon kanssa. Tietoa omaisille suunnatusta kriisiavusta on saatavilla numerosta 017 172 000.

Kriisiapua on tarjolla tänään myös Kallaveden kirkolla kello 18–21 ja huomenna kello 10–16 sekä tänään Kuopion Tuomiokirkossa kello 19:30–22. Perjantaina Tuomiokirkossa järjestetään myös kello 18 alkanut kaikille avoin hartaustilaisuus, jossa kirkon henkinen huolto on paikalla tarjoamassa kriisiapua.