Venäjän poliisi otti oppositiojohtaja Navalnyin jälleen kiinni

Kiinnioton syitä ei tiedetä, mutta se saattaa liittyä Navalnyin suunnitelmiin järjestää hallituksen vastainen mielenosoitus.

Aleksei Navalnyi
Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi kritisoi eläkeuudistusta Youtube-videolla.
Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi kritisoi eläkeuudistusta Youtube-videolla kesäkuussa.Aleksei Navalnyin Youtube-kanava

Venäjällä poliisi otti lauantaina jälleen kerran kiinni oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin. Asiasta kertoneen Navalnyin edustajan Kira Jarmyshin mukaan kiinniotto tapahtui Navalnyin kodin edustalla Moskovassa.

Jarmyshin mukaan kiinnioton syy ei ole vielä selvillä. Poliisi otti Navalnyin puhelimen, Jarmysh tviittasi.

Radio Eho Moskvyn haastattelussa Jarmysh sanoi, että kiinniotto liittyi luultavasti Navalnyin suunnitelmiin järjestää 9. syyskuuta protesteja hallituksen epäsuosittua eläkeuudistussuunnitelmaa vastaan.

Liki kolme miljoonaa venäläistä on allekirjoittanut uudistusta vastustavan vetoomuksen, jota tukee presidentti Vladimir Putinin puolue.

Oikeusistuin langetti toukokuussa Navalnyille 30 päivän vankeusrangaistuksen, kun hän oli järjestänyt mielenosoituksia Putinin neljännen presidenttikauden virkaanastujaisten edellä.

Lue myös:

Venäjä ilmoitti eläkeiän nostosta MM-kisojen avauspäivänä – Putinin suosiossa selvä notkahdus

Venäjällä eläkeuudistus koettelee kansalaisten hermoja – eläkeikä voi nousta jopa 8 vuotta

Navalnyille taas kuukauden vankeustuomio Venäjällä

Venäläinen oppositiojohtaja Navalnyi pidätettiin – ja vapautettiin

Venäläinen oligarkki, politiikko ja viettelijä juttelivat ehkä jahdilla – ja nyt oppositiopoliitikko Navalnyita uhkaillaan taas oikeustoimilla

Ympäri Venäjän mielenosoituksia presidentinvaaleja vastaan – oppositiopoliitikko Navalnyi ja satoja muita pidätetty

Lähteet: AFP