Trump esitti surunvalittelunsa John McCainin perheelle

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja senaattori John McCainin välinen suhde on ollut kaikkea muuta kuin lämmin.

John McCain
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump..
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump..Chris Kleponis / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on esittänyt surunvalittelunsa lauantaina kuolleen republikaanisenaattori John McCainin omaisille.

"Syvimmät osanottoni ja kunnioitukseni senattori John McCainin perheelle. Olemme sydämissämme ja rukouksissamme teidän kanssanne", presidentti kirjoitti Twitter-tilillään.

Yleisesti on tiedetty, että Trumpin ja McCainin keskinäiset välit ovat olleet huonot.

Trump on puhunut pilkallisesti McCainin sotasankaruudesta. McCain on arvostellut Trumpia muun muassa tavasta, jolla tämä suhtautuu maahanmuuttajiin ja kuinka hän leimaa epäedulliset uutiset valeuutisiksi. Lisäksi McCain on vastustanut näkyvästi Trumpin yrityksiä kaataa Obamacare-terveydenhuoltouudistus.

John McCainin on kerrottu jopa ilmoittaneen, ettei hän halua Trumpin osallistuvan hautajaisiinsa, muun muassa Business Insider -lehti (siirryt toiseen palveluun) ja uutiskanava NBC (siirryt toiseen palveluun) kertovat. The New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) McCain haluaa varapresidentti Mike Pencen osallistuvan hautajaisiin presidentti Donald Trumpin sijasta.

Arizonan senaattori John McCain kuoli lauantaina kotonaan Arizonassa 81-vuotiaana.

Lue myös:

Sotasankari, poliittinen peluri ja presidentti Trumpin republikaaniarvostelija – senaattori John McCain sai uransa aikana useita eri nimityksiä

Lähteet: Reuters