1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

RKP:n viesti budjettiriiheen: Maatalous tarvitsee kriisipaketin, tiloilla ei ole varaa odottaa

RKP:n mukaan budjetista on löydyttävä lisää panoksia myös ilmastopolitiikkaan ja koulutukseen.

politiikka
Anna-Maja Henriksson.
Puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson RKP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksen toritapahtumassa Helsingin Kauppatorilla 27. elokuuta.Mikko Stig / Lehtikuva

RKP:n eduskuntaryhmä aloitti maanantaina kaksipäiväisen kesäkokouksensa Helsingissä. Puheenvuoroissaan puoluejohto lähetti terveisiä hallituksen tiistaina käynnistyvään budjettiriiheen.

Puolueen mielestä kuivan kesän kriisiyttämä maatalous kaipaa nopeita tukitoimia. Välittömän kriisipaketin lisäksi tarvitaan myös pidemmän aikavälin toimia kannattavuuden parantamiseksi.

– Hallituksen täytyy päätyä parempaan ehdotukseen budjettineuvotteluissaan huomenna. Maatiloilla ei ole varaa odottaa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Thomas Blomqvist sanoi.

Tutkimuksen ja koulutuksen lisämäärärahat ovat puolueen mukaan jäävässä liian pieniksi. RKP korosti lisäksi ilmastopolitiikan merkitystä.

– On suorastaan traagista, että emme levien takia voi uida meressä ja että maanviljelijöiden vilja kuivuu pelloille. Ilmastopolitiikka on meidän kaikkien asia, sanoi puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Pidemmällä aikavälillä RKP vaatii perhepoliittista kokonaisuudistusta.

– Perhepolitiikan osalta RKP ei odota paljoa istuvalta hallitukselta, joka toimintakyvyn puutteessa on heittänyt pallon tulevalle hallitukselle, puolue tiedotti maanantaina.

Lue seuraavaksi