Ville Vähämäen vuokrasopimuksen tarkistanut eduskunnan talouspäällikkö ei näe saunatilassa asumisessa moitittavaa

Eläkkeelle jääneen eduskunnan entisen talouspäällikön Pertti Rosilan mielestä tilojen käyttäminen niiden tarkoituksesta poikkeavalla tavalla ei ole eduskunnan, vaan ensisijaisesti vuokralaisten, vuokranantajan ja taloyhtiön välinen ongelma. Rosila tarkasti Vähämäen ja Hakkaraisen vuokrasopimukset silloin, kun he ilmoittivat asumisjärjestelyistään.

Oulu
Ville Vähämäki
Vähämäen vuokrasopan setviminen jatkuu.Mikko Koski / Yle

Perussuomalaisten oululaisen kansanedustajan Ville Vähämäen sekä hänen keskisuomalaisen puoluetoverinsa Teuvo Hakkaraisen asuntovuokrakuvioissa ei ole paheksuttavaa, sanoo eduskunnan entinen talouspäälliikkö.

Jo eläkkeelle jääneen entisen talouspäällikön Pertti Rosilan mukaan asuminen saunatilaksi tarkoitetussa huoneistossa ei ole julkisuudessa olleiden tietojen perusteella moitittavaa. Rosila tarkasti miesten vuokrasopimukset silloin, kun he ilmoittivat asumisjärjestelyistään. Häneltä kysyttiin asiasta osana eduskunnan tekemää selvitystä. Mitään poikkeavaa Rosila ei myöskään huomannut, kun Vähämäki vuokrasi kakkosasunnokseen varastoksi tarkoitetun tilan vuonna 2011.

Rosilan mielestä tilojen käyttäminen niiden tarkoituksesta poikkeavalla tavalla ei ole eduskunnan, vaan ensisijaisesti vuokralaisten, vuokranantajan ja taloyhtiön välinen ongelma.

– Sekä Vähämäki että Hakkarainen ovat käyttäneet tiloja kakkosasunnon tapaan asumiseen, ja niistä on heille aiheutunut kustannuksia, Rosila kertoo. Tästä syystä Rosilan mukaan kansanedustajien saamat kulukorvaukset ovat olleet perusteltuja.

Saunatilasta vuokrasopimuksen tehnyt vuokranantaja kertoo, että Vähämäki tiesi vuokraavansa saunatilan asunnokseen. Viime viikolla Vähämäki sanoi selvityksessään eduskunnalle toista.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)