Kansainvälinen pelinkehityskilpailu rantautui Kajaaniin – Voittajajoukkue rikastuu 3 000 eurolla

Pelialan opiskelijat pyrkivät kahden viikon aikana suunnittelemaan pelejä, joissa olisi potentiaalia menestyä kaupallisesti.

Kajaani
Digitaalinen pelaaminen
Pelinkehityskilpailuun osallistuu tänä vuonna kuusi kuuden hengen joukkuetta.Minna Aula / Yle

Kajaanissa suunnitellaan pelejä kansainvälisessä pelinkehityskilpailussa. Vuosittain järjestettävä International Game Concept Challenge järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa.

Tänä vuonna kilpailuun osallistuu pelialan opiskelijoita Kajaanin lisäksi Japanista, Singaporesta ja Australiasta.

Kilpailun voittajajoukkue rikastuu 3 000 eurolla. Kilpailussa testataan pelikehittäjien luovuutta ja haetaan oikeita kaupallisesti menestyviä pelejä.

– Voittajapeli voi olla ihan minkälainen vain, kunhan se on jollain tavalla innovoiva ja tuo vau-efektin, että tällainen peli kannattaisi ja pitäisi olla markkinoilla, tapahtuman projektipäällikkö Nanne Leskinen kertoo.

Pelit voivat olla esimerkiksi mobiilipelejä, virtuaalisen todellisuuden pelejä, tietokonepelejä tai konsolipelejä. Ainoana kriteerinä on, että pelissä käsitellään jollain tavalla annettua teemaa, joka on tänä vuonna internet of things eli asioiden verkko.

Suunnitteluaikaa pelille on kaksi viikkoa. Siinä ajassa on pystyttävä luomaan demonstraatio, joka kuvastaa millainen valmis peli voisi olla. Yksi hyvä idea ei kuitenkaan takaa menestymistä kehittyvällä pelialalla.

– Ideoita löytyy paljon. Sen takia ne ovat usein arvottomia, koska kaikilla on ideoita. Hittituote on yhdistelmä ideoita, teknistä toteutusta ja markkinointia, mutta iso ainesosa on onni.