Hyppää sisältöön

Video: Valkoinen hirvi poltti päreensä omenansyöntiä häiritsevään robottiruohonleikkuriin Ruotsissa ja pamautti laitteen mäsäksi

Hirven ja ruuan väliin ei kannata edes robottiruohonleikkurin tulla, todettiin Ruotsissa.

Valkoinen hirvi hyökkää sorkalla robottiruohonleikkurin kimppuun.
Videolla näkyy, kuinka hirvi hyökkää useita kertoja ruohonleikkurin kimppuun ja yrittää hajottaa sen hakkaamalla sorkilla päälle. Video: Marianne Niklasson

Marianne Niklasson koki yllätyksen, kun hän oli ajamassa Torsbyssä Värmlannin läänissä Ruotsin länsirajalla. Keskellä Sysslebäckin kylää hän huomasi yhtäkkiä vitivalkoisen hirven.

Valkoisista hirvistä on uutisoitu säännöllisesti, sillä ne ovat suhteellisen harvinaisia. Yleensä ihmiset näkevät niitä moottoritien laidalla metsissä, mutta tällä kertaa Niklasson yllätti hirven syömässä omenoita keskellä asuinaluetta.

Niklasson alkoi kuvata videota, jossa hirvi syö omenoita suoraan pihapuusta. Ruokarauha kuitenkin häiriintyy, kun yllättäen hirven viereen ilmestyy robottiruohonleikkuri.

Videolla näkyy, kuinka hirvi hyökkää useita kertoja ruohonleikkurin kimppuun ja yrittää hajottaa sen hakkaamalla sorkilla päälle.

Ensimmäinen hyökkäys ei vielä tepsi. Videolla päästään mukaan toiseen yritykseen, jolloin hirvi jänistää ja ottaa takapakkia – ennen kuin uskaltautuu vielä kolmanteen loikkaan.

Robottiruohonleikkuri kokee kuoliniskun, minkä jälkeen hirvi jatkaa rauhassa ruokailuaan omenapuun äärellä.

Asiasta uutisoi SVT. (siirryt toiseen palveluun)

Myös Suomessa on nähty valkoisia hirviä. Viimeksi sellaisesta uutisoitiin (siirryt toiseen palveluun) elokuussa Kyrön seudulta (Iltalehti).

Suomalainen valkoinen hirvi on yleensä värimuunnos eikä pigmentitön albiino. Erona ovat yleensä silmät: jos kyseessä on värimuunnos, hirven silmät ovat tummat. Jos hirvi on albiino, silmät ovat vaaleat tai vaaleanpunaiset.

Juttua täsmennetty 28.8.2018 kello 12:10: Videolla näkyy hirven hyökkäykset toisesta yrityksestä lähtien.

Lue lisää:

Albinismi ei tee hirvestä muita heikompaa – "Saalistaminen ei ole kiinni siitä, näkyykö hirvi"

Video: Valkoinen hirvi yllätti autoilijan Parkanossa

Harvinainen valkoinen hirvi havaittu Hämeessä

Valkoinen hirvi patsastelee ylväänä rypsipellon laidalla – video