Kuopion bussiturmassa vaurioitunut silta korjataan mahdollisimman pian

Kaidekorjaus on jo tilattu aliurakoitsijalta, Kuopion kaupungilta kerrotaan.

Linja-auto-onnettomuudet
Näkymä Kuopion bussiturman onnettomuusristeykseen.
Matti Myller / Yle

Kuopion linja-auto-onnettomuudessa vaurioitunut siltakaide korjataan pikaisesti. Toistaiseksi kaide on korjattu väliaikaisesti. Onnettomuuspaikan ohittava kevyen liikenteen väylä on normaalisti käytössä.

Kunnossapitopäällikkö Jere Toppinen Kuopion kaupungilta sanoo, että junaradan kohdalla Kolmisopen siltakaiteessa on korjattava myös kosketussuojaseinät ja -lipat.

Kaidekorjaus on jo tilattu aliurakoitsijalta. Korjaus tehdään mahdollisimman pian, kunhan sopivat osat on saatu.

Vielä kaksi tehohoidossa

Neljä ihmistä kuoli ja useita loukkaantui, kun tilausajossa ollut linja-auto syöksyi sillalta junaradalle perjantaina iltapäivällä Kuopiossa. Bussi törmäsi ennen putoamistaan viiteen henkilöautoon. Bussissa oli Pohjois-Ruotsin Kalixista saapunut parikymmenhenkinen lauluryhmä, joka oli matkalla Kuopion Rauhalahden kylpylään.

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan vietiin hoitoon turman jälkeen yhteensä 19 ihmistä. KYS kertoi (siirryt toiseen palveluun)maanantaina, että sairaalassa on hoidossa vielä yhdeksän bussiturman potilasta. Heistä tehohoidossa on kaksi ja vuodeosastohoidossa seitsemän.

Vuodeosastopotilaista kolme siirretään alkuviikosta Ruotsiin saamaan jatkohoitoa heidän kotipaikkaansa lähellä oleviin sairaaloihin.