1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. radiokanavat

Sanomalehti Karjalainen laajentaa radioaalloille: osti 2 paikallista kanavaa

Kauppa koskee Iskelmä Rexiä sekä City Joensuuta. Suuria muutoksia radiokanavien toimintaan ei ole alkuun tiedossa.

radiokanavat
Karjalaisia pöydällä.
Jouki Väinämö / Yle

Sanomalehti Karjalainen alkaa pyörittää myös radioita. Maakuntalehti on ostanut joensuulaisen Najaros-yhtiön radioliiketoiminnat. Kauppa koskee Iskelmä Rex ja City Joensuu -radiokanavia. Myös kaksi radioyhtiön työntekijää siirtyy Karjalaisen palvelukseen.

Käytännössä radiolähetykset tulevat paikalliskanavilla jatkumaan siis entiseen malliin, eikä dramaattisia muutoksia ole kuulijoille heti luvassa.

– Alkuvaiheessa radion sisällöissä ja toiminnassa ei varmaan hirveästi tapahdu isoja muutoksia. Mennään aikalailla niillä pohjilla ja sisällöillä, mitä kanavilla on. Syksyn mittaan teemme muutoksia pikku hiljaa, Karjalaisen toimituspäällikkö Jyrki Utriainen sanoo.

Vasta muutama viikko sitten uutisoitiin, että Karjalainen on hakenut radiotoimintalupia Viestintävirastosta vuodesta 2020 alkaen 10 vuodeksi eteenpäin. Tänään tehdyn kaupan myötä lehti voi kuitenkin aloittaa radiotoiminnan jo syyskuussa.

– Olemme lähteneet radiotoimintaan hyvin pitkäjänteisellä mielellä. Uskomme, että ne uudet luvat meille lankeaa, Utriainen kertoo.

Karjalainen jatkaa yhteistyötä Iskelmä- ja City-radioketjujen takana olevan Bauer-yhtymän kanssa entiseen tapaan.

– Sieltä tulee edelleen merkittävä valtakunnallinen sisältö kanaville, mutta kyllä me vakaasti uskomme, että sitä pitää maustaa hyvillä paikallisilla sisällöillä. Aiomme huolehtia, että paikallisuus kanavilla säilyy, Utriainen lupaa.

Lue seuraavaksi