Rovaniemelle uusi johtaja – palkka noin 7000 euroa

Elinvoimajohtaja hoitaisi muun muassa elinkeinoelämään, maankäyttöön ja edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

julkiset virat
Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen.
Rovaniemen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen haluaa uuden johtajan kaupungintalolle.Antti Mikkola / Yle

Rovaniemen kaupunki aikoo perustaa uuden johtajan viran. Elinvoimajohtaja hoitaisi muun muassa elinkeinoelämään, maankäyttöön ja edunvalvontaan liittyviä tehtäviä.

Tehtäväkohtainen palkka olisi runsaat 6800 euroa.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvosen alaisessa elinkeino- ja elinvoimayksiköstä on toimittu Lotvosen mukaan säästösyistä supistetulla työvoimalla kahden viime vuoden ajana. Elinkeinopäällikön virka lakkautettiin kun virkamies lähti eläkkeelle ja kehittämispäällikön virka on täytetty väliaikaisesti suppeammalla työnkuvalla.

Elinvoimajohtajan virka perustettaisiin muuttamalla avoinna oleva kehittämispäällikön virka elinkeinojohtajan viraksi. Koska strateginen maankäyttö ja asuminen tulisi uuden johtajan tehtäväksi, kaupunginarkkitehdin täyttämättä oleva vakanssi siirrettäisiin kaavoitusyksikköön.

Kaupunginjohtaja perustelee uuden viran täyttämistä myös muun muassa tulossa olevalla maakunta- ja soteuudistuksella. Mikäli uudistus menee läpi, kaupungin vastuu erityisesti elinvoima-asioissa korostuu. Elinvoima-asioihin lasketaan muun muassa elinkeinot, strateginen alueiden käyttö ja asuminen, työllisyyden edistäminen ja yhteistyö moneen suuntaan.

Kaupunginjohtaja Lotvonen esittää uuden johtajan viran perustamista. Kaupunginhallitus päättää asiasta ensi maanantaina.