Lääkäripula vaivaa Porin terveysasemia – Pihlavassa hoidetaan alkusyksyllä vain kiireellistä hoitoa tarvitsevat

Pihlavan terveysasemalla työskentelee syyskuun alussa vain yksi terveyskeskuslääkäri. Lääkärivajetta on Porin perusturvan alueella myös Länsi-Porissa, Pohjois-Porissa, Noormarkussa ja Ulvilassa.

Pori
Lääkäri mittaa verenpainetta
Vilja Vehkaoja / Lehtikuva

Pihlavan terveysasemaa vaivaa lääkäripula. Terveysasemalla työskentelee seuraavan vajaan kuukauden ajan vain yksi terveyskeskuslääkäri. Yleensä terveysasemalla toimii kahdesta kolmeen lääkäriä.

Lääkäri voi hoitaa vain kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita ja hoitaa reseptien uusimiset ja sairaanhoitajien konsultoiminen.

Kiireettömiä aikoja Pihlavassa ei ole alkusyksyllä varattavissa. Näitä aikoja tarjotaan mahdollisuuksien mukaan Porin opetusterveyskeskuksesta Puuvillasta. Asiakkaalle voidaan myös päivystysluonteisissa tapauksissa tarjota palveluseteliä.

– Kun asiakas ottaa yhteyttä terveysasemalle, hoitaja arvioi aina ensin tilanteen puhelimessa ja antaa tarvittaessa kotihoito-ohjeet, ajan sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, fysioterapeutin tai lääkärin päivystysvastaanotolle, sanoo terveys- ja sairaalapalveluiden palvelujohtaja Anna-Liisa Koivisto.

Lääkäripulaa muuallakin

Pihlavan terveyskeskuslääkäripulaa on pitkään hoidettu ostolääkäripalveluna. Palvelun sopimus päättyy keskiviikkona. Uudella, vuoden loppuun ulottuvalla sopimuksella ei saatu rekrytoitua ostolääkäreitä Pihlavaan syyskuun alkuun.

Lääkärivajetta Porin perusturvassa on myös Länsi-Porin, Pohjois-Porin, Noormarkun ja Ulvilan terveysasemalla.