1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Päivähoidon palveluseteli ei kelvannut Helsingin poliitikoille

Kasvatus- ja koulutuslautakunta asettui yllättäen puolustamaan nykyistä, yksityisen hoidon tukemiseen perustuvaa mallia.

Helsinki on ottanut aikalisän varhaiskasvatuksen palvelusetelin käyttöönotossa.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti eilen äänestyksen jälkeen palauttaa asian uudelleen valmisteluun. Esityksessä kaupunki olisi voinut myöntää palvelusetelin, jos perhe olisi valinnut yksityisen päiväkodin. Käyttöönottoa oli kaavailtu vuoden päähän.

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari, kokoomuksen Pia Pakarinen sanoo lautakunnan päätöksen tulleen hänelle yllätyksenä.

– Oli se pettymys. Itse näen, että sillä olisi mahdollista torjua segregaatiota, kun yksityinen ja kaupungin päivähoito olisivat vertailukelpoiset vaihtoehdot perheille ja nyt niin ei ole, Pakarinen sanoo.

Lautakunnan varapuheenjohtaja, vihreiden Emma Kari puolustaa Helsingin nykyistä, yksityisen hoidon tukeen perustuvaa mallia.

– Pääsääntöisesti meidän yksityiset päivähoitoyrityksemme ovat pieniä yrityksiä. Oletuksena oli, että palveluseteli palvelisi nimenomaan yksityisiä isoja ketjuja, Kari sanoo.