Humalainen mieskaksikko ampui ilma-aseella parvekkeelta – aiheutti mittavan poliisioperaation Kotkassa

Kahta nuorta miestä kohti ammuttiin ilma-aseella Kotkan keskustassa. Paikalta otettiin kiinni kaksi paikkakuntalaista miestä, joita epäillään laittomasta uhkauksesta.

ampumavälikohtaukset
Keskuskadun ja Kapteeninkadun risteys Kotkansaarella.
Ammuskelu tapahtui Kapteeninkadulla myöhään tiistai-iltana.Juulia Tillaeus / Yle

Ampumistapaus aiheutti myöhään tiistai-iltana mittavan poliisioperaation Kotkan keskustassa. Kaksi nuorta miestä oli poistunut Kapteeninkadulla sijaitsevasta karaokebaarissa, kun heille alettiin huudella läheisen kerrostalon parvekkeelta.

– Miehille oli huudettu jotakin tyyliin "haittaako jos ammutaan?". Pian heidän viereensä parin metrin päähän maahan ammuttiin ilmeisesti ilma-aseella. Silläkin tosin voi saada aikaan pahaa jälkeä, kertoo rikosylikonstaapeli Jarmo Rahkola Kaakkois-Suomen poliisista.

Ampuminen sai aikaan suuren poliisioperaation ja viisi partiota sulki kolme katua tapahtumapaikalla. Vielä tuossa vaiheessa ei tiedetty, millaisesta aseesta on kyse tai mistä laukaus oli ammuttu.

Lopulta Kapteeninkadulla sijaitsevasta asunnosta otettiin kiinni kaksi päihtynyttä kotkalaista miestä, joista toinen on syntynyt vuonna 1981 ja toinen vuonna 1983. He ovat Rahkolan mukaan poliisille entuudestaan tuttuja, ja heitä kuulustellaan keskiviikon aikana.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä laittomana uhkauksena.