Tahkon rinteisiin 7 miljoonan euron investoinnit: muun muassa nykyistä loivempi lastenrinne, palvelurakennus ja uusi lumetusjärjestelmä

Huippupaikat-yhtiön tavoitteena on, että valtaosa uudistuksista on valmiina laskettelukaudelle 2019–2020.

Tahkovuori
Tahkon laskettelurinteet
Helmi Nykänen / Yle

Tahkonrinteet uudistuvat lähivuosina merkittävästi Kuopion Nilsiässä.

Rinteitä pyörittävä Huippupaikat Oy aikoo investoida rinteiden kehittämiseen vuoteen 2020 mennessä seitsemän miljoonaa euroa. Yhtiön tavoitteena on, että valtaosa uudistuksista olisi käytössä talvikaudella 2019–2020.

Jos lupaprosessit etenevät odotetusti, työt alkavat ensi keväänä lastenrinteen loiventamisella. Samalla rinteen nykyistä alaosaa levennetään järvelle päin ja lastenrinteen ja turistirinteen alaosa yhdistyvät yhdeksi suureksi lastenalueeksi. Rinteeseen tulee kaksi uutta katettua mattohissiä.

– Toivomme, että hyvät olosuhteet helpottavat lajin aloituskynnystä, sanoo Huippupaikat Oy:n toimitusjohtaja Lauri Suutarinen Kuopio-Tahko-markkinointiyhtiön tiedotteessa.

Palvelurakennus Tahkolahden pohjukkaan, myöhemmin vielä uusi tuolihissi

Ensi keväänä alkaa myös uuden palvelurakennuksen rakentaminen Tahkolahden pohjukkaan ja samalla nykyinen lipunmyyntirakennus poistuu. Uuteen rakennukseen tulee lipunmyynnin lisäksi suksivuokraamo, urheiluvarustekauppoja sekä sosiaali- ja ensiaputilat.

Turistirinteen keskelle on tulossa uusi automaattinen lumetusjärjestelmä, mikä varmistaa laskettelukauden aloittamisen mahdollisimman aikaisin. Tämä takaa myös nykyistä varmemmat harjoitteluolosuhteet Nilsiän alppilukiolaisille. Järjestelmän tueksi rakennetaan myös uusi pumppaamo.

Vuoden 2020 aikana Tahkolle rakennetaan vielä uusi tuolihissi nykyisen korpihissin tilalle.