Pomarkun kivisillan rahoituspäätöstä odotetaan lähiviikkoina: "Nyt on vihreätä valoa näkyvissä"

Pomarkun kivisillan purkutöistä on tehty tarkat muistiinpanot, jotta silta voidaan rakentaa täysin samannäköiseksi.

Pomarkku
traktori sillalla
Jari Pelkonen / Yle

Vielä keväällä Pomarkun vanhan kivisillan rahoituspäätös näytti hyvinkin epävarmalta. Nyt on kuitenkin ely-keskuksen mukaan näkyvissä vihreätä valoa.

Liikennevirastosta saadun alustavan tiedon mukaan sillan uusimiseen olisi tulossa korvamerkittyä rahaa vuosille 2019 ja 2020.

– Varmaa päätöstä asiassa ei kuitenkaan vielä ole. Odotamme sitä syksyn aikana, kertoo siltainsinööri Jari Nikki ely-keskuksesta.

Kivisilta osa kulttuurimaisemaa

Rapistunut ja vaaralliseksi käynyt holvisilta purettiin viime vuoden keväällä ja sen läheisyyteen tehtiin väliaikainen silta. Vanha silta on päätetty rakentaa entisen näköiseksi. Tämä maksaa arviolta 3-4 miljoonaa.

– Jos rahoitus varmistuu, kilpailutamme urakan vuodenvaihteessa. Alustavia töitä on tarkoitus päästä tekemään jo talvella..

Tiesuunnitelma on vielä Liikennevirastossa hyväksyttävänä. Suunnitelmista ei ole ely-keskuksen mukaan tullut valituksia tai muistutuksia.

Vuonna 1913 rakennettu kivisilta kuuluu Pomarkussa kulttuurimaisemaan. Kyläraitti on palkittu Suomen arkkitehtiliiton Safa-palkinnolla.