Ponnistelut lentoliikenteen palauttamiseksi Kruunupyystä Tukholmaan jatkuvat

Reitille halutaan yritys, joka pystyisi takaamaan edes tyydyttävät lentoyhteydet sekä vapaa-ajan että liikematkustajille.

Kruunupyy
Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä.
Kokkola-Pietarsaaren lentokenttä Kruunupyyssä.Terhi Varjonen/Yle

Kokkola-Pietarsaaren eli Kruunupyyn lentokentän Tukholman lennoille etsitään edelleen kuumeisesti jatkajaa ja ratkaisua.

Ensisijainen vaihtoehto on löytää kaupallinen toimija, joka lentäisi Kruunupyystä Tukholmaan ja tarjoaisi tyydyttävät lentoyhteydet sekä vapaa-ajan että liikematkustajille. Viime viikolla Kruunupyyn lentohalliyhtiö kokoontui selvittämään toista mahdollisuutta, joka olisi virtuaalisen lentoyhtiön perustaminen.

Virtuaaliyhtiö lentäisi Kruunupyyn ja Tukholman väliä vuokrakoneilla. Samaa mallia käytetään muun muassa Ahvenanmaan ja Tukholman välisillä lennoilla.

Selvityksen alla on myös, kuka virtuaalisen lentoyhtiön voisi omistaa. Kuntien ja alueen yritysten yhteisomistus on yksi vaihtoehto.

Ruotsalainen lentoyhtiö Air Leap lupaili aiemmin, että liikenne Kokkola-Pietarsaaren kentältä Tukholmaan jatkuisi jo heinäkuussa. Tällä hetkellä varmutta lentojen aloittamisajankohdasta tai yleensä aloittamisesta ei ole.

Kun ruotsalainen Nextjet ajautui konkurssiin toukokuun puolivälissä, Kokkola-Pietarsaaren kenttä jäi heti ilman Ruotsin lentoja.