Julkulan K-marketin ryöstön tutkinta edennyt – poliisi pyytää nyt vihjeitä punaisesta Bemarista

Tummiin vaatteisiin ja laskettelulaseihin pukeutunut mies ryösti marketin Kuopiossa maanantaina alkuillasta.

K-market
Poliisiauto kaupan pihassa.
Toni Pitkänen / Yle

Itä-Suomen poliisi kaipaa yhä vihjeitä maanantaina alkuillasta sattuneesta Kuopion Julkulan K-marketin ryöstöstä. Ryöstö tapahtui hieman ennen puolta kuutta.

Tummiin vaatteisiin ja laskettelulaseihin pukeutunut mies (kuva) (siirryt toiseen palveluun) uhkasi kaupan myyjää astalolla ja sai siepattua kaupan kassalippaan.

Poliisin tiedotteen mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty poistui kaupan takaovesta läheiseen metsikköön Päivärannan suuntaan. Sieltä ryöstäjä jatkoi matkaansa Välilahdentieltä osoitteessa Puijonsarventie 46 sijaitsevan kerrostalon piha-alueelle.

Mies on ilmeisesti noussut pihalla odottaneeseen henkilöautoon, jota kuljetti toinen mies. Pakoauto oli poliisin mukaan punainen BMW, joka oli yleisilmeiltään huonokuntoinen. Se oli valmistettu 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa ja auton malli oli mahdollisesti BMW 316. Auton etuosa ja helmat olivat kauttaaltaan mustat.

Poliisi toivoo havaintoja autosta ja myös epäillystä ryöstäjästä. Vihjeet voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi tai soittamalla vihjepuhelimeen numeroon 029 541 5232.

Kuopiossa on sattunut runsaan viikon sisällä kaksi K-marketin ryöstöä. Tämä on poliisin mukaan poikkeuksellista.