Mikko Kekäläisen blogi: Pikkulauantaikin ansaitsee liputuspäivänsä!

Kalenteria päivitettäessä monet suomalaisia yhdistävät merkkipäivät jäivät vaille liputuspäivän asemaa, harmittelee Puoli seitsemän -ohjelman juontaja Mikko Kekäläinen.

liputus
Mikko Kekäläinen
Mikko Kekäläinen on Puoli seitsemän -ohjelman juontaja.Yle kuvapalvelu

Kalenteriin tulee uusi liputuspäivä.

20. marraskuuta vietetään jatkossa Lapsen oikeuksien päivää siniristilipun liehuessa. Helsingin yliopiston ylläpitämää nimipäiväkalenteria päivitetään viiden vuoden välein ja tälläkin kierroksella vaille liputusstatusta jäi useita suuria suomalaisia merkkipäiviä. Tässä niistä muutamia:

Cheekin lavalta astumisen päivä. Vietetään vuosittain päivänä jolloin hiphopjumalan poika lopetti uransa ja julistettiin autuaaksi Lahden mäkimontussa. Cheek on jatkossa myös Suomen kansallispyhimys, joka on eläkkeeltä tuleva dissaamaan niin eläviä kuin kuolleita. Cheekin lihaksi tullut olento jatkaa edelleen elämäänsä maan päällä Jare Tiihosena.

Caturday – päivä, jolloin kaikki kissaihmiset postaavat hempeimmät kissakuvansa someen ja kaikki muut ihmettelevät, että mitä hemmetin järkeä on ottaa vaivoikseen olento, joka kynsii huonekalut, miellyttää vain saadakseen ruokaa ja huomiota eikä ikävöi sinua lainkaan ollessasi poissa.

Pikkulauantai. Valitaan vuodessa yksi keskiviikko, joka julistetaan virallisesti pikkulauantaiksi. Tämän jälkeen minään muuna keskiviikkona ei ole enää kenelläkään lupaa sanoa, että keskiviikko on pikkulauantai. Ei ole.

Kehopositiivisuuden päivä. Tänä päivänä saa syödä ja juoda ihan mitä vaan, tai olla syömättä ja juomatta mitä vaan. Tänä päivänä voi treenata tai olla treenaamatta. Tänä päivänä jokainen kelpaa juuri sellaisena kuin on, mutta se, joka on eri mieltä, saa olla eri mieltä, koska hänen mielestään sinun kehopositiivisuutesi kansantaloudelle kohonneina terveydenhoitokuluina aiheuttama lasku maksetaan juuri hänen veroeuroillaan.

Trumputtimen päivä, eli Suomen ulkomailla huomaamisen päivä. Tänä päivänä liputetaan jos Suomi on kuluneen vuoden aikana huomattu tai huomioitu ulkomailla ja sitten loppuvuosi mietitään, että mitähän ne meistä ajatteli.

Liputtamisen liputuspäivä. Tänä päivänä liputetaan sitä, että liputtaminen on niin juhlava tapa juhlistaa mitä tahansa merkkipäivää.

Vaikka uusia liputuspäiviä päivitetään viralliseen kalenteriin vain viisivuosittain, on hyvä kuitenkin muistaa, että Suomen lipun voi nostaa salkoon aina, kun siltä vähänkään tuntuu.

Mikko Kekäläinen on Puoli seitsemän –ohjelman juontaja. Puoli seitsemän TV1:llä maanantaista perjantaihin klo 18.30