Kärpät jakaa sadantuhannen euron osingot – suurin osa rahoista ohjataan edistämään pohjoissuomalaista juniorikiekkoilua

Kärpät takoi yli miljoonan euron voiton. Hyvien talouslukujen merkittävin syy oli miesten liigajoukkueen menestys.

Oulu
Juha Koivisto Kärpät
Tomi Hänninen

Seuran mukaan Oulun Kärpät -konsernin liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella 15,8 miljoonaa euroa ja liikevoitto 1,2 miljoonaa euroa.

Kärppien mukaan hyvien talouslukujen merkittävin syy oli miesten liigajoukkueen menestys, joka johti kasvaneisiin tuottoihin yhteistyösopimuksissa, lipunmyynnissä ja ravintolatuotoissa. Seuran mukaan emoyhtiön tuotot kasvoivat 1,4 miljoonaa euroa. Yhtiön yhteenlasketut tuotot olivat 11,2 miljoonaa euroa

Konserniin kuuluvat urheiluliiketoimintaa harjoittava emoyhtiö Oulun Kärpät Oy ja kaksi tytäryhtiötä. Emoyhtiön osuus liikevaihdosta ja -voitosta oli noin 70 prosenttia.

Kärpissä erinomaiseen tulokseen suhtaudutaan tyytyväisenä, mutta nöyränä.

– Kun meillä pyritään tasapainottamaan urheilua ja taloutta, molemmissa saavutettiin se kärkisija. Sillä lailla tietysti tulos oli hyvä, toimitusjohtaja Tommi Virkkunen sanoo Yle Urheilulle.

Kärpät on SM-liigassa harvinaisuus, sillä se on pystynyt jakamaan vuosien varrella osinkoa omistajilleen. Päättyneen tilikauden voitosta yhtiö on ilmoittanut jakavansa 100 000 euron osingot.

Summasta 80 prosenttia eli 80 000 euroa ohjataan Kärppä-säätiölle, joka edistää pohjoissuomalaista juniorikiekkoilua. Kaikkiaan Kärpät kertoo jakaneensa osinkoja 17 vuoden aikana noin 1,8 miljoonaa euroa.

Uusi jääkiekon liigakausi starttaa syyskuun puolivälissä. Kärpät voitti viime kaudella Suomen mestaruuden. Oululaiset olivat myös runkosarjan ykkösiä.

Lue koko juttu:

Mestaruus toi Kärpille jälleen jättipotin, jolla rahoitetaan pohjoissuomalaista juniorikiekkoa: "Tehtävämme on tehdä tulosta niin jäällä kuin talouspuolellakin"

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)