Väestöliiton tutkimus: 60 prosenttia miehistä suhtautuu sallivasti seksin ostamiseen – liki 60 prosenttia naisista vastustaa

Tutkimukseen osallistui kaikkiaan yli 6000 ihmistä.

Seksin ostaminen
nainen nojaa aitaan verkkosukkahousuissaan
AOP

Sukupuolten välillä on suuria eroja suhtautumisessa seksin ostamiseen, kertoo Väestöliiton tutkimus (siirryt toiseen palveluun).

Tutkimuksen mukaan yli kuusikymmentä prosenttia miehistä suhtautuu seksin ostamiseen sallivasti, mutta naisista sitä vastustaa liki kuusikymmentä prosenttia. Asiasta kertoo artikkelissaan Svenska Yle.

Sukupuolihistoriaa opettava historiantutkija Charlotte Cederbom Helsingin yliopistosta uskoo, että miehet näkevät seksinoston myönteiset puolet siinä, missä naiset ajettelevat ilmiöön usein liitettyjä kielteisiä puolia, kuten ihmiskauppaa ja huumeita.

Joka viides tutkimukseen osallistunut mies sanoi, että on joskus maksanut seksistä. Cederbom arvioi, että miehiä seksinostamisessa kiehtoo muun muassa sen tuoma jännitys.

Cederbom tyrmää käsityksen, jonka mukaan mies tarvitsee naista enemmän seksiä.

– Tämä ei ole tieteellisesti totta. Se ei myöskään historiallisessa mielelessä pidä paikkaansa. On aikoja ja kulttuureja, jolloin naiset on nähty miehiä seksuaalisempina.

Väestöliiton tutkimukseen osallistui kaikkiaan yli 6 000 ihmistä. Yhtä laajaa tutkimusta suomalaisten seksuaalisuudesta ei ole aikaisemmin tehty.

Tutkimus peilaa suomalaisten suhtautumista seksiin vuosilta 1992, 1999, 2007 ja 2015 – osin myös vuodelta 1971.