1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntoutuspalvelut

Vetrea osti Neuronin kuntoutusliiketoiminnan

Neuronin nimi muuttuu VetreaNeuroniksi. Sen toimitilat siirtyvät Kortejoelta Kuopion Petoselle.

Kuva: Yle/Timo Ikonen

Hoiva- ja kuntoutuspalveluja tuottava Vetrea on ostanut Neuronin kuntoutusliiketoiminnan Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiöltä. Kauppa tulee voimaan elokuun lopussa. Neuronin nimi muuttuu VetreaNeuroniksi ja sen toimitilat muuttavat Kortejoelta Kuopion Petoselle syksyllä 2019.

Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiö hakeutui viime keväänä selvitystilaan, sillä toiminnan jatkamiselle ei nähty taloudellisia edellytyksiä. Kuopion Kortejoella toimivassa Neuronissa on hoidettu ja kuntoutettu etenkin aivohalvauspotilaita. Kuntoutustoiminnassa työskennelleet 50 ihmistä siirtyvät kaupassa Vetrean palvelukseen.

KYS, Itä-Suomen yliopiston neurologien lääkärikoulutus ja tuleva neurokeskus luovat Kuopioon alaan erikoistuvan osaamiskeskittymän. Tänään julkistettu liiketoimintakauppa nostaa Vetrean valtakunnalliseksi toimijaksi.

Selvitystilassa säätiön toiminta lakkaa ja omaisuus realisoidaan. Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiön ylläpitämälle Kortejoen palvelukodille ei ole saatu jatkajaa ja sen toiminta loppuu vuoden loppuun mennessä ellei jatkajaa vielä löydy.

Myös säätiön tuottamat tukipalvelut ajetaan pääosin alas loppuvuoden aikana. Säätiön Vaajasalossa omistama metsätila ja vanhat sairaalarakennukset tulevat syyskuussa julkiseen myyntiin. Kortejoella olevan kiinteistön aktiivinen myynti alkaa myöhemmin. Säätiön taidekokoelma on tarkoitus realisoida taidehuutokaupassa.

Uutista täydennetty klo 12.01. Tarkennettu toiminnan muuttoaikataulua Kuopioon ja kuntoustoiminnan työntekijämäärää.